MENÜ

STEYR flottával a jobb gyümölcstermesztésért

Oldalszám: 108
2014.03.10.

A CNH érdekeltségi körébe tartozó osztrák STEYR traktorgyártó magyarországi ismertsége ugyan még növekedési fázisban jár, ám a prémium kategóriába tartozó erőgépeik már jó fogadtatásra találtak a hazai gazdálkodók körében. A magyar piacon való létjogosultságukat mi sem bizonyítja jobban, mint a február 21-én Nagykanizsán átadott STEYR flotta.

108 Steyr

Traktorátadó ünnepségre invitálta partnereit az Agro-Tipp No. 1. Kft. stratégiai partnere, az Agroker Pannonia Kft. A hazai importőr kizárólagos regionális kereskedőjeként egy géptendert követően 9 darab STEYR Kompakt 4085 ET PROFI típusjelű erőgépet adtak át a nagykanizsai székhelyű Gyümölcskert Zrt. részére. 
A 400 hektáron kizárólag gyümölcstermesztéssel és annak bel- és külföldi értékesítésével foglalkozó társaság a meglévő 90 LE kategóriába tartozó traktor gépparkot kívánta frissíteni az osztrák gyártó traktoraival. Az összesen nettó 140 millió forintos beruházás azonban a kedvező, 2,5% kamatozású finanszírozási háttér és a 35%-os géptámogatás nélkül nem valósulhatott volna meg. Ahogy Sipos Gyula vezérigazgató fogalmazott, ha gyümölcstermesztésben nem követik a technika és technológiai változásokat, akkor a nyugati országokkal (pl. Olaszország és Hollandia) nem tudnak lépést tartani. 
A Gyümölcskert Zrt. a beruházás megvalósítás előtt 4-5 típust versenyeztetett meg.

Választásukat végül a Steyr traktorok gazdaságos üzemeltetése (15–20%-os üzemanyag-felhasználás-csökkenés a meglévő erőgépekhez képest) és a megbízhatósága indokolta. További befolyásoló tényező volt ugyanakkor a kedvező alkatrészellátás, amelyre a gyártó 24 órás szállítási garanciát vállal.

Az Agroker Pannonia Kft. értékesítési vezetője, Horváth Endre prémium márkaként tekint a forgalmazásukban álló Steyr traktorokra, hiszen annak ellenére, hogy korábban „bujtatott” márkaként volt jelen a hazai piacon, az Agro-Tipp színre lépésével méltó módon előtérbe került. Mindamellett a márkának helye van a piacvezető traktorok sorában hazánkban és a nemzetközi piacon is.  Jó példa erre, hogy a 2013-ban megalapított vállalkozás a tavalyi évben 14 traktor értékesítését hajtotta végre a régióban, míg erre az évre a terv megcélozza a 30 darabot a Case IH termékcsaláddal együtt.