MENÜ

HORSCH Terrano MT

Oldalszám: 2
2014.03.31.

A Horsch gyár legújabb fejlesztése a Terrano MT tárcsás lazító. A Terrano MT nagyon hasonlít az FM-re, mivel megmaradt a négygerendelyes felépítés, csak itt az első két sor kapa rövidtárcsára lett cserélve. 

Hol használják a Terrano MT-t?

Nehéz talajokon, a sekély és intenzív bekeverés, a mély talajlazítással egybekötve. Ezt a műveletet akár a tarlóhántással egy menetben el tudjuk végezni, mivel a munkagép végén lezáró hengert is találunk, ezek lehetnek a dupla RollFlex vagy RollPack, vagy az SD henger, amelyek visszatömörítik a fellazított talajt. A gyors tárcsának köszönhetően, apró morzsás talajfelszínt állít elő, a 40 cm-ként 40 mm-es LD kapák pedig fellazítják a tárcsatalpat, és nem hoznak a felszínre nagy rögöket. A mélyművelés ellenére a Terrano MT könnyen vontatható marad.

2-1 Terrano

A rövidtárcsa mélységét a gépkezelő hidraulikusan a traktor fülkéjéből állítja, egy skála jelzi a tárcsa munkamélységét.

A gép közepében elhelyezett járószerkezet nagyon fordulékonnyá teszi a Terrano MT-t, és nemcsak szállításnál tudjuk használni, hanem mélységállításra is.

A Terrano MT-vel nemcsak gabona-, repce-, ill. napraforgótarlón lehet dolgozni, hanem még egy 8 t kukoricatarlóból is szép magágyat lehet készíteni.

2-2 Terrano

A rövidtárcsa 52 cm csipkés tárcsákkal van felszerelve, amelyek párosával csatlakoznak a vázhoz. Olajban futó, karbantartásmentes csapágyak hosszú élettartammal rendelkeznek, így a Terrano MT-n nagyon kevés a napi karbantartási igény – nagyon kezelőbarát munkaeszköz.

Azon termelők, akik már mulcsos technológiával művelik talajaikat, az őszi alapművelést is a Terrano MT-vel végzik. Ha ősszel csapadékosabb az időjárás és a henger esetleg ragadna, gátolná a talajművelést, akkor ezt le lehet venni, a mélységet a járószerkezettel beállítva tovább lehet dolgozni. A járószerkezet kerekei mögött kapák helyezkednek el, amelyek fellazítják a kerekek nyomait.

2-3 Terrano

A Terrano MT 4,4 és 6 m munkaszélességben kerül forgalomba, már 180 LE-s traktorral lehet működtetni. Ha csak tarlót szeretnénk hántani és a kapákat nem akarjuk használni, akkor a gépet kiemeljük, a tárcsát lenyomatjuk, és úgy működik, mint egy rövidtárcsa.

A Terrano MT egy többfunkciós univerzális szántóföldi kultivátor.