MENÜ

Öt kontinens tapasztalatai egy üzemben

Oldalszám: 79
2014.04.08.

A CHH Gépkereskedő, Gyártó és Műszaki Szolgáltató Kft. – mint a világhírű Cimbria vállalatcsoport magyarországi képviselete egyedi gépeivel, berendezéseivel teljes körű megoldást biztosít a magfeldolgozás és az egyes ipari anyagok osztályozási és szállítási feladataira.

Családi vállalkozásként indultak tíz évvel ezelőtt, dinamikus fejlődésüket mutatja, hogy 2014. március 27-én új gyártócsarnokot avattak a hazai Cimbria képviselet új telephelyén, a győri Ipari Parkban.

Horváth Zoltán okleveles gépészmérnök egy évtizeddel ezelőtt indította útjára és vette kezébe a cég vezetését, rajta kívül nyolc fő látja el a mindennapi feladatokat, hamarosan pedig négy fővel bővül csapatuk.

Az egyedi gépek értékesítése és kulcsrakész projektek tervezése mellett 2014-től a cég tevékenységéhez tartozik az acélszerkezeti, speciális gépkapcsolati és légtechnikai elemek gyártása is. A Cimbria magfeldolgozó gépek széles körben népszerűek, hiszen a legnagyobb mezőgazdasági termelőüzemek, illetve a magyar élelmiszeripar kulcsfontosságú vállalatai mellett vásárolják a biogazdálkodók és a magántermelők is.

79-1 chh

Ha gabona- és vetőmag-feldolgozásról, vagy -tárolásról van szó, a Cimbria világszerte a vezető gépgyártók sorába tartozik. A vállalatcsoport székhelye Dánia, gyárai Európában találhatóak, Ausztriában (ahol Heid vetőmagos gépeket, fajsúlyszeparátort, triőrt és kőkiválasztó gépeket gyártanak), Csehországban (ott készül Heid csávázógép, a Z felvonó, szállítócsiga és Moduflex töltőcső) és Olaszországban (ahol a SEA elektronikus osztályozó gépeket állítják elő).

E magyar vállalkozás az öt kontinens tapasztalatait a helyi problémák megoldására kiválóan tudja alkalmazni, ehhez hozzájárul a mostani gyártócsarnok beruházás is, amelyre három évvel ezelőtt pályáztak a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretein belül. 
A projekt – a telekvásárláson kívül – összesen 365 millió forintba került, amelyből 100 millió forintot pályázaton nyertek. A végeredmény egy 2050 négyzetméteres gyártócsarnok, iroda és raktárépületek. Környezettudatosságukat fémjelzi, hogy zöldenergiával fűtenek egy 300 kW-os pellet és faapríték tüzelésére alkalmas kazán segítségével, a meleg vizet pedig napkollektorok segítségével nyerik.

A gyártócsarnok termelő gépei egy másik pályázati forrásból kerültek megvásárlásra. 
Az élhajlító gép, a lemezvágó olló, az esztergagép, az oszlopos fúró, a sugárfúró, a keretes fűrészgép, a karos lemezolló, a peremezőgép és a három hegesztő berendezés beszerzéséhez a GOP Innovációs eredmények hasznosítása pályázaton 65%-os gépbeszerzési támogatást nyertek.

Az építkezés 2013-ban fejeződött be, ám a fejlődés tovább folytatódik. Tervezik ugyanis, hogy labor csarnokrészt alakítanak ki: ahol különféle magok, granulátum formájú, vagy szemcsés szerkezetű ömlesztett anyagok tisztítására, szortírozására vállalnak tesztelést, melynek eredményeképpen mind az ipar, mind a mezőgazdaság számára konkrét technológiai javaslatokkal tudnak majd szolgálni.

Mi a sikerük titka? Szakértelem, megbízhatóság és a folyamatos fejlődés.