MENÜ

Hírmix május

Oldalszám: 70
2014.05.12.

- A hőgyészi bodzaültetvényben debütált a spanyol SERRAT BIOMASS szárzúzó

- Az új Széchenyi Terv támogatásából épített üzemcsarnokot adtak át a McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében

A hőgyészi bodzaültetvényben debütált a spanyol SERRAT BIOMASS szárzúzó

70 serrat biomass
A gyümölcsfák metszése során rendre gyűjtött ágak, gallyak mulcsozására kiválóan alkalmas munkaeszközt mutatott be a Szegána Kft. Gungl Zsolt bodzaültetvényében.

A gyümölcsültetvények hasznos, robusztus gépe hidrosztatikus meghajtású felszedővel szerelt. Az adagolóhengerek az acélkalapácsos dobhoz juttatják a nyesedéket, amely összezúzva egy, az aprító dobétól független hajtással felszerelt ventilátor által a gép oldalára szerelt csövön kifújásra kerül. 
A gép a traktor elejére vagy hátuljára is felszerelhető. A rotor az akár 8–15 cm átmérőjű ágakat is olyan apró darabokra aprítja, melyet könnyedén adagolhat kazánba. A mulcsozón egy turbina is található, mely a zúzalékot a sorközbe, vagy a pótkocsira továbbítja. A forgalmazó szerint a munkagép magas ára indokolttá teszi, hogy 10–20 hektáros ültetvényekben bérleményként használják a gazdák. A bérlésre, illetve a vásárlásra vonatkozó ajánlatkéréssel forduljon bizalommal a Szegána Kft.-hez!

Tekintse meg működés közben a SERRAT BIOMASS-t ITT

 

  

Az új Széchenyi Terv támogatásából épített üzemcsarnokot adtak át a McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében

70.McHale
Az Új Széchenyi Terv keretében, a McHale cégcsoport Magyarországon működő, szolnoki székhelyű gyáregysége a McHale Hungária Kft. gyártástechnológiájának fejlesztésére 461 919 216 forint támogatást nyert, a projekt teljes költsége 936 538 432 forint. A sikeres pályázatnak köszönhetően 5000 négyzetméteres üzemcsarnok épült, amely a több mint 160 meglévő munkahely stabilizálását, és további 60 új közvetlen és 30 új közvetett munkahely létrehozását teszi lehetővé.

A bálázáshoz és bálacsomagoláshoz szükséges mezőgépek gyártására specializálódott ír családi vállalkozás 2004-ben vásárolta meg a korábbi szolnoki Mezőgép ingatlanvagyonát. A magas minőséggel, a partnerek igényes kiszolgálásával a cég a piaci versenyben folyamatosan erősítette pozícióját, 2010-ben elnyerte az „Év vállalkozása” címet. Világszínvonalú munkájukat erősíti, hogy több mint 47 országba szállítják termékeiket, melyek körébe tartoznak a fix- és változókamrás körbálázó gépek és körbála-megfogó adapterek. A gépek gyártása teljes egészében Magyarországon, a szolnoki gyárban valósul meg.

 

Bővebb információ