MENÜ

Növény- és Állattáplálás felsőfokon

Oldalszám: 56-57
2014.06.05.

Miért fontos az őszi kultúrák indítása?

Mert nem mindegy, milyen fejlettségben megy a télbe az állomány, és nem mindegy mennyi időt es energiát fordít a tel utáni regenerációra kora tavasszal.

A repce áttelelését elsősorban a levélzet által megtermelt es a gyökérben raktározott cukorkoncentrációja biztosítja mintegy „fagyállóként” a növényben (1. ábra). A felhalmozott cukrokból felszabadított energia segíti a növény indulását tavasszal, így ez alapozza meg a vegetatív fejlődés kezdeti szakaszat, egyben az oldalhajtások képződését is.

A búza terméskilátásait a bokrosodás alapozza meg. A bokrosodás ősszel kezdődő és koratavasszal végződő folyamat. A „Nem teszek semmit, majd meglátjuk, mit érdemel tavasszal…” gondolkodással annak a szakasznak a segítéséről, irányításáról mondunk le, amely elsőként alakítja a várható hozamot.

56.Timac 1

repce kor

56.2.Timac yield

56.3.Timacszolg.

 

 

 

Kérje új Yield Service szolgáltatásunkat!

  • GPS-es talajmintavétel
  • Bővített talajvizsgálat
  • Térképes kiértékeléssel
  • Talaj- és táblaspecifikus szaktanácsadás

Ne bízza a véletlenre!56.4.timac

Használjon Fertiactyl Startert az állományok kezdeti fejlődésének segítésére! Ezzel biztosíthatja a repce áttelelését és tavaszi erős indulását, valamint a búza jó bokrosodását. Őszi kijuttatásával a gyengébb, megkésett állományok felzárkóznak, de az erősebb állományoknál is fokozott bokrosodás, illetve oldalhajtás növekedést érünk el. A Fertiactyl Starter hatására megerősödött és aktívabb állomány eredményesen küzd a környezeti hatásokkal szemben és magasabb hozam termelésére lesz képes.

Fertiactyl Starter hatása repcén / Csabacsűd 2014

 

 

Fordítson több figyelmet a talaj javítására!

A talajhatás minimum 10%-ban vesz részt a hozam alakulásában. Többek között befolyásolja a tápanyagok felvehetőségét, a gyökérfejlődést, és az ásványosodást. Számunkra a talajjavítás sokkal több mint egyszerű meszezés. Fejlesztjük a mészhatás gyorsaságát, hatékonyságát. Külön hatóanyagot szabadalmaztattunk a talajélet javítására és a gyökérműködés fokozására. Figyelünk a termékhasználatra, ezért egyszerűen és mérhetően szórható granulált talajjavító termékeket állítunk elő.

56.5.timac

 56.6.timac

Miért fontos talajspecifikus műtrágyák választása?

A szántóföldi növénytermesztés során a talaj az a termesztő közeg, ahonnan a növény alapvetően táplálkozik. Ide juttatjuk ki az ellátására szánt hatóanyagokat. Ezek a hatóanyagok azonban másként viselkednek savanyú és másként lúgos talajon. Mindkét esetben jelentős veszteségekkel kell számolnunk. A magasabb tápanyaghatékonyság érdekében külön termékcsaládot fejlesztettünk savanyú (Eurofertil+), illetve lúgos (Duofertil) talajokra. Emellett minden termékünk speciális biostimulátort tartalmaz a növények kezdeti fejlődésének biológiai segítése érdekében.

timac