MENÜ

Gabonatárolók szigetelése

Oldalszám: 135
2014.08.07.

Növénytermesztéssel, gabonafeldolgozással foglalkozó társaságok egyik legfontosabb feladata, hogy a megtermelt, vagy megvásárolt terményt megfelelő körülmények között tárolja. Nem mindegyik vállalkozás tudja megengedni magának, hogy új, minden elvárásnak megfelelő tárolót építsen.

135.1.unipur

Növénytermesztéssel, gabonafeldolgozással foglalkozó társaságok egyik legfontosabb feladata, hogy a megtermelt, vagy megvásárolt terményt megfelelő körülmények között tárolja. Nem mindegyik vállalkozás tudja megengedni magának, hogy új, minden elvárásnak megfelelő tárolót építsen. A régi épületeknél gyakran előforduló problémák a tetők beázásai, vagy éppen a páralecsapódások. A nedvesség hatására a gabona penészesedik, felhasználásra alkalmatlanná válik, kidobásra van ítélve. Nem megfelelő épületben történő tárolás esetén a veszteségek tetemes összegekre rúghatnak. 
Az Unipur Kft. szórt poliuretánhabos szigetelésével ezek a veszteségek teljesen megszűnnek, ily módon a szigetelésre fordított összeg többszörösen megtérül. A poliuretánhab együttes hő- és vízszigetelő anyag. Alkalmazásával a beázások, páralecsapódások azonnal megszüntethetők.

135.2.unipur

A habosodás folyamán kialakult zárt cellák következtében jobb a hőszigetelése más szigetelőanyagnál (µpur=0,022 W/mK). 
A szórt szigetelőhab összefüggő, résmentes bevonatot képez a szigetelendő felületen, nincsenek illesztési problémák, a különböző csomópontok varratmentesen szigetelhetők. A gyors reakcióidőből adódóan akár vízszintes, akár függőleges felületre is felhordható, új és felújításra szoruló tetők szigetelésére is alkalmas. Repedt, lyukas hullámpalákat nem kell kicserélni, a trapézlemez tetőfedések réseit teljesen átfedi. 
A felszórt poliuretán szigetelés teljesen vízzáróvá teszi az épületet. A kiemelkedő hőszigetelő képességéből adódóan elegendő kis vastagságot felvinni a felületre, ami már a páralecsapódást is azonnal megszünteti. Tulajdonságaiból adódóan fémsilók vízszigetelésére is alkalmas, a tárolók állaga hosszú távon stabillá válik.

135.3.unipur

UNIPUR Kft.

7700 Mohács, Bajcsy Zs. u. 29/A.

Tel.: +36-30/573-8602,

info@unipur.hu | www.unipur.hu