MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2014/12 > Tudósítás Szárító Kazán Dolina Kft.

Dohányszárítás biomasszával

A Petri Mezőgazdasági Szolgáltató Szövetkezet augusztus óta biomassza tüzeléssel fedezi dohányszárítójának energiaszükségletét. A pócspetri telephelyre a gázüzemű szárítóberendezés helyére egy Irsa-Therm apríték tüzelésű kazánt, valamint az ahhoz tartozó komplett rendszert üzemeltek be próbaként.

Szakfolyóirat > 2014/12 > Tudósítás Kiállítás vásár EuroTier

EuroTier 2014

A nemzetközi mezőgazdasági piac folyamatos kihívásokkal néz szembe az állandó társadalmi és politikai környezetváltozásnak és a kereslet egyre nagyobb ingadozásának köszönhetően. A gazdálkodóknak keményen kell dolgozniuk olyan stratégiák kialakításán, mely biztosítja hosszú távú fennmaradásukat. Ehhez innovatív technológiára van szükség, amelyekkel az idei EuroTier kiállításon megismerkedhettek. 

Szakfolyóirat > 2014/12 > Tudósítás Siló hibrid Kukorica

Silókonferencia

Az immáron harmadik éve megrendezett tanácskozás fő célja volt bemutatni és áttekintést adni a Holstein tenyésztés, tejtermelés, takarmányozás és silókukorica hibrid etetési kísérletek legfrissebb hazai valamint nemzetközi eredményeiről és aktualitásairól. A megnyitóban Perczel Péter, a Limagrain Central Europe SE Magyarországi Fióktelepének LGAN projekt vezetője bemutatta azt a hiánypótló kiadványt, mellyel a cég a silókukorica termesztésben, és a szilázskészítés folyamatában segíthet a magyar tejtermelő gazdáknak könnyen áttekinthető ábrákkal, rajzokkal és értelmezhető módon. A nem tudományos igénnyel készült, de sok hasznos gyakorlati tapasztalatot összefoglaló könyv az első része egy kisebb sorozatnak. 

Szakfolyóirat > 2014/12 > Tudósítás Fejlesztés Optigép

Tovább a fejlesztés útján

Az Optigép Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. 21 éve van a magyar – és egyre több külföldi – piacon. Jól ismerhetik tehát a gazdák a napraforgó és kukorica betakarításához gyártott gépeket, a békési központi cég pedig folyamatosan fejleszt, növeli kapacitását.

Szakfolyóirat > 2014/12 > Tudósítás Traktor Valtra T széria

Vissza az alapokhoz- Gyökeres változások az új T szériában

Nemzetközi premier keretében november 10-11. között került sor a finn Valtra cég legújabb traktorgenerációjának bemutatására a németországi 
Hofgut von Hünersdorff-ban. A korábbi széria alapjaira épülő új traktorok jelenleg a 114–173 kW (155–235 LE) közötti névleges (boost nélküli) teljesítménytartományban 6 modellel, 3-féle felszereltségszinttel érhetők el a jelenkor igényeinek megfelelően.