MENÜ

Bálázzon magas szinten!

Oldalszám: 115
2015.04.03.

A McHale magas minőségű, hosszú élettartamú gépek gyártása mellett kötelezte el magát. Az ír cég elsősorban a körbálázás, illetve bálacsomagolás területére specializálódott, nagy hangsúlyt fektetve a kutatás-fejlesztésre.

A gazdálkodók, bérvállalkozók igényeit szem előtt tartva a McHale bálázó kínálatában egyaránt megtalálhatóak a változókamrás hevederes bálázók – V6 sorozat és a fixkamrás, tömörítőhengeres bálázók – F5000 sorozat.

A bálázók kialakításuktól és felszereltségüktől függően többnyire mindenféle termények bálázására alkalmasak, legyen az széna-szalma, szenázs vagy akár kukoricaszár. A gépek műszaki tartalmát tekintve a McHale bálázók alapfelszereltsége úgy van összeállítva, hogy azok hosszú évekig alkalmasak legyenek nagy tömörségű bálák készítésére, minimális karbantartásigényű üzemeltetés mellett. Ezeket szolgálják azok a részletek, mint például az automatikus olajzás, kenhető csapágyak, robusztus hajtásrendszer, melyek elengedhetetlenek a tökéletes működéshez. Fontos szempont a felhasználóbarát kezelés, ezért a gépek egyszerűen kezelhető, elektronikus vezérlőegységekkel vannak ellátva. Ezek a kezelőegységek a traktorkabinból történő kényelmes kezelést és számtalan beállítási lehetőséget nyújtanak a gépkezelők számára. Minden McHale bálázó alapfelszereltsége az úgynevezett DropFloor rendszer, amely az esetleges eldugulásokat – „bemackózásokat” – juttatja tovább a bálakamra részére, a továbbító rész alsó fenéklemezének lenyitásával. Ennek működtetése szintén egyszerűen és kényelmesen a traktorkabinból, hidraulikusan történik, gyorsan megszüntetve az eldugulást.

Az egyedi műszaki megoldások mellett mindenképpen egyedülálló a McHale bálázóknál az a tény, hogy a gépek Magyarországon készülnek. Murphy után jellemzően „ami elromolhat, az el is romlik” és ez legtöbbször kampányidőszakban, a gép használata közben történik, amikor a gépre a legnagyobb szükség van. Természetesen ilyenkor nem az az alkatrész megy tönkre, amire a kereskedő is fel van készülve, hanem az, ami a kereskedőnél éppen nincs raktáron, ezért az alkatrészt a gyárból vagy valamelyik logisztikai központból kell leszállítani. A McHale bálázóknál ez történetesen Szolnokon van, így a szükséges alkatrész rövid idő alatt elérhető. Mivel ilyenkor minden perc számít, így megengedhetetlen, hogy egy gép napokig vagy hetekig álljon egy-egy alkatrészre várva.

A hazai gyártómű bálázói mellett a McHale írországi gyárában készülnek a Fusion kombinált bálázó-csomagoló gépek, a különböző kivitelű bálacsomagolók, bálabontók és egyes bálamanipuláló adapterek, mint például bálamegfogók, bálaszeletelők. Ezeknek a gépeknek a forgalmazását szintén a szolnoki képviselet látja el.

Amennyiben további részletek is érdeklik a gépeinkkel kapcsolatban, keressen bennünket a megadott elérhetőségek egyikén.

 

Nagyításhoz katt a képre
Nagyításhoz katt a képre