MENÜ

Massey Ferguson 2200 széria: „A” bálázó

Oldalszám: 111
2015.04.03.

A Massey Ferguson szögletes bálázók tömör, jól megformázott bálákat készítenek és ismertek megbízhatóságukról, hosszú élettartamukról és alacsony össz üzemeltetési költségeikről. Az USA béli Hesston városa igencsak jól cseng a bálázó múltját tekintve, az elmúlt 25 év tapasztalatának köszönhetően a piacon szereplő legjobb bálázóhoz juthatnak hozzá a gazdák.

111.MF

 

Az MF 2200 széria átvette elődje, az MF 2100 sorozat kifinomult dizájnját, és kiegészítő felszereltségi elemeket kapott, hogy a teljesítőképességét tovább optimalizálják. Ehhez tartoznak az olyan opciók, mint az előtömörítő feladó ujjas vágószerkezet, az automatikus lánckenés, az OptiForm bálakamra, a bálamérleg és a  telemetriai rendszer.

A felszedő működését optimálissá tették azért, hogy a legnagyobb anyagmennyiségeket nagyon gyorsan, minimális veszteséggel és kíméletesen szedje fel. A felszedőt egy torziós rugó tehermentesíti. A talajkerekek MF-nél nemcsak a talajon történő vezetéshez szükségesek! Ezek biztosítják a felszedő ujjakat különösen gyors sebességnél. Négy új központi csiga vezeti a behúzott anyagot az előtömörítő feladó ujjakhoz.

Így folyamatos anyagáramlás jön létre minden kultúránál, és a bálázó teljesítménye mindig teljes mértékben kihasználható.

Az MF előpréselő kamra a siker titka. Az új, még erősebb előtömörítő feladó ujjak vezetik az anyagot az előpréselő kamrába, ahol a bálaszeletet megformázza. Amikor az előre megválasztott tömörséget ténylegesen eléri, akkor a kos a tömör bálaszeletet a préskamrába szállítja. A tömörség mechanikus szabályzása zseniálisan egyszerű és egyszerűen zseniális, mivel nincs szükség a menetsebességnek a rend formájához való igazításához. Az MF által régen kifejlesztett előpréselő kamra elvégzi Ön helyett ezt a munkát.

A szilázsbálák megtartják optimális tápanyagértéküket.

A maximális üzembiztonság érdekében a kötözőket közvetlenül a fő hajtómű hajtja meg. Ezáltal tökéletes összhang érhető el a dugattyúk, kötözők és tűk között. Itt a láncok ideálisak és nagyon jól beváltak. Egyszerű, átgondolt konstrukció garantálja a rendkívül biztos, tökéletesen megkötözött csomókat a legnagyobb bálatömörségnél. A kettős kötözőt új, integrált keresztáramoltatású ventilátor optimalizálja, ami minden MF 2200 széria tartozéka.

A bálázóról hidraulikusan meghajtott keresztáramoltatású ventilátor a zsineg behelyezéséhez kényelmesen felbillenthető. Állandó 140 km/h légáramot hoz létre, a kötöző tartományába kerülő szennyeződést kifújja.

Az új bálázók kezelése a nagyobb MF traktoroknál ismert GTA terminálon keresztül történik. Az iparág biztosan legjobb monitorával Ön mindent irányíthat. A kijelző egyénileg beállítható, csak a valóban fontos funkciók láthatók. A monitornak nagy felbontású színes képernyője van, ami éjjel-nappal jól leolvasható. A bálázó  ISO-kompatibilis. Ezért ISO terminállal rendelkező traktorokra csatlakoztatható és azok képernyőjén keresztül kezelhető.

 Akármelyik modellre esik a választás az MF 2200 sorozatból, az biztosra vehető, hogy az MF bálázó optimális, az évtizedek során bevált technológiai újításokra és tapasztalatokra támaszkodik.

Az évről évre előállított bálák ezrei bizonyítják a MF bálázók magas szintű minőségét.

111.2.MF