MENÜ

Teljes körű higiéniai megoldás

Oldalszám: 146-147
Molnár Bettina 2015.04.04.

Szerencsés Cégnek mondhatjuk magunkat. Termékeinkkel az állattenyésztés higiéniai vonalán a prémium kategóriát képviselhetjük. Mind minőségben, mind hatékonyságban kiváló referenciákkal gazdagodtunk az elmúlt években. Elégedett Partnereink száma folyamatosan emelkedik. Természetesen megtisztelő számunkra a belénk vetett bizalom, illetve a technológiai javaslataink követése.

Ecolab felso

 

Az év folyamán újabb szarvasmarha teleppel gazdagodott ügyfélkörünk. Gyula szerintem Magyarország egyik legotthonosabb városa. Szerencsére már nem csak pihenés céljából látogathatjuk ezt a szép várost, hanem munkánk szerves része is lett ez az apró gyöngyszem hazánkban. A Körös-Maros Biofarm Kft. ez év tavaszán került kapcsolatba termékeinkkel. Kezdetben csak tőgy előhabosítóval próbálkoztak, miután az eredmények önmagukért beszéltek, később teljes termékpalettánkat alkalmazták. Októberben pedig az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy kihelyezhettük referencia táblánkat a telep bejáratához.

 

Ecolab 1

 

Csóka János főállattenyésztő Úrral készült beszélgetésünkkel méltán nyugtázhatjuk, hogy van helyünk ebben a szakmában.

 

Ecolab 2

 

Kedves János! Mondj néhány szót magadról, és a telepről:

A Körös-Maros Biofarm Cégcsoporthoz három tehenészeti telep tartozik. A telepeken összesen 1000 fejőstehén és szaporulata található. Én 2005 óta dolgozom a Cégcsoportnál. A ranglétrát végigjárva 2011 óta vagyok főállattenyésztő. A gyulavári telep egy biofarm. Ezért mi teljesen más takarmányozási receptúrával dolgozunk, mint a tejelő tehenészetekben általában. Ezért a termelési eredményeink is eltérőek a megszokottól. 23-24 literes fejési átlagunk van. Véleményem szerint, ez a mi takarmányozási viszonyunkhoz képest egy megfelelő eredmény. A gyulavári telepen jelenleg 756 tehenet fejünk.

 

Mióta vagytok kapcsolatban az Ecolabbal?

Valamikor a tavasz elején, eljutottunk abba az állapotba, hogy megemelkedett a szomatikus sejtszámunk. Akkor kerestünk egy olyan beszállítót, aki ebben valamilyen módon a javulásunkat szolgálja. Így kerültünk kapcsolatba Veletek.

 

Jelenleg milyen szegmensben szállít be az Ecolab?

Tulajdonképpen előfertőtlenítőt, utómártót, lábfertőtlenítőt, alomfertőtlenítőt és fejőházi higiéniai termékeket rendelünk tőletek.

 

Tudta e Cégünk hozni a remélt eredményeket?

A szomatikus sejtszámunk, nyilván egy program keretében, de ehhez szervesen hozzá járult a higiéniai technológai váltás is, lényegesen jobb eredményeket mutatott. Együttműködésünk előtt 1.500.000 volt a sejtszámunk, jelenleg 500.000, ami üszőknél már 400.000 alatti. A nyári nagy melegben, amíg mindenkinek romlottak az eredményei, nekünk folyamatosan javult, miközben használtuk ezeket a vegyszereket. Tőgy előhabosítóhoz kihelyeztétek a Power Foamer rendszert. Ennek eredménye, hogy átlagosan a felére csökkent a szerfogyás.

Az utómártó (Io-Shield, Film-Utile) kétszer, háromszor hosszabb ideig a tőgybimbón marad, mint az eddig használt termékek.

 

Lábfertőtlenítésre a Hoof Smart Bath termékünket használjátok. Mik a tapasztalatok?

A terméket jónak találom. Néhány problémásabb istállóban célzottan teszteltük. Az eredmények pozitív hatást mutattak, és természetesen a gazdaságossága felülmúlta az eddig alkalmazott technológiát. A Mortellarot nagyon szépen kezeltük vele, szinten tudtuk tartani.

 

Ecolab 3
 

 

A másik telepeteken alkalmazzátok az ivóvíz fertőtlenítésirendszerünket. Mik a tapasztalatok?

Mielőtt belevágtunk ebbe a beruházásba, előtte pontos költségvetési tervünk volt. Szerintünk a várt eredményt meg fogjuk kapni. Jelenleg azt tudom elmondani, hogy a vízfelhasználás emelkedett, ami a tehenek megnövekedett folyadékbevitelének köszönhető. Ez azért is figyelemre méltó, mivel az átlaghőmérséklet csökkent. Tehát már nem a hőség miatt fogyasztanak több vizet a tehenek, mert melegük van, hanem szívesebben, többször mennek a vályúhoz. Ez nyilván az ivóvíz jobb minőségének köszönhető.

 

Egyéb területen is kiemelkedő eredményekkel rendelkezik a Cégcsoportotok. Mondj néhány szót az új terméketekről!

Magyarországon elsőként próbálkoztunk biosör előállításával. Az alapanyagot, az alakor búzát mi termeljük természetesen sörárpa mellett. Most már túl vagyunk a kísérleti szakaszon. Jelenleg minden nagy bolthálózatban jelen van a termékünk.

 

 Ecolab 4

 

Mondj néhány szót Cégünkről!

Kiszolgálásban, megbízhatóságban, minőségben számíthatunk Rátok.

 

Molnár Bettina

Ecolab területi képviselő

 

Hivatalos forgalmazó: Animal-Hygiene Kft.

Fax: +36 78 426 251

Kiss Attila: +36-30-229-6794

Molnár Helén: +36-30-952-9678

Molnár Bettina: +36-30-334-2592

 

Ecolab-Hygiene Kft.

1139 Budapest, Váci út 81-83. sz. 8. em. (Center Point II)

Tel: +36 1 886-1315

Fax: +36 1 886-1320