MENÜ

Graf, az NB I-es hibrid repce!

Oldalszám: 59
2015.06.29.

A sikeres repcetermesztéshez elengedhetetlen a garantáltan magas minőségű, megbízható termőképességű repcehibrid vetőmag. A LAJTAMAG Kft. és a SAATBAU LINZ HUNGÁRIA Kft. közös ajánlatában a GRAF őszi káposztarepce hibrid már bizonyított a jól bevált LABRADOR fajta és HYBRISUN mellett.

A GRAF magas termőképességgel és olajhozammal rendelkezik. 2014-ben a kísérleti átlagot 13%-kal haladta meg a termésátlaga! Rendkívül alacsony glükozinolát-tartalmú és erukasav mentes hibrid, mely a piacon keresett és jó eladhatóságot biztosít.

Vetése augusztus 20-tól akár szeptembert 15-ig is történhet. A késői vetést is jól tolerálja gyors kezdeti fejlődése végett. Meleg korai őszi időjárás esetén javasolt is a vetést későbbre tolni, így télre nem erősödik meg túlságosan. Jó télállósága miatt is kedvelt hibrid, melyre az utóbbi években nem nagyon volt szükség, de az éghjlati szélsőségeink miatt nagyon hasznos tulajdonság. Vetőmagmennyisége 500 000 csíra/ha. Igen jó a tavaszi regenerálódó képessége, korai virágzási- és érésidejű. Megdőlésre nem hajlamos, stabil szárú, betakaríthatósága jó.

Graf_tablazat

Betegségekkel szemben igen jól ellenálló hibrid, kiemelkedő fóma- és szklerotinia-ellenálló képessége, mely értékes hibriddé teszi! Száraz és nedves termőhelyeken is kiváló termést hoz. Az ország bármely területén sikerrel termeszthető.