MENÜ

N-LOCK Magazin 2015. július

Oldalszám: 21
2015.07.03.

Várhatóan 2015. júniusában hagyja jóvá az Európai Unió a magyar vidékfejlesztési programot Ezzel egy időben folyamatosan jelennek meg azok a jogszabályok amik meghatározzák a magyarországi gazdálkodás egyre szigorodó követelményeit, amelyek eddig nem tapasztalt kihívást jelenthetnek a termelők részére. A Dow Agrosciences Hungary Kft. jelen kiadványával kíván segítséget nyújtani, hogy az új időszakban előtérbe kerülő környezetmegőrző technológiák alkalmazásával a magyar Termelők hatékonyan eredményességük javításával tudjanak helytállni az egyre erősödő versenyben.

 

AZ N-LOCK (NITROGÉN STABILIZÁTOR)

A mezőgazdasági termelés eredményessége és hatékonysága megköveteli az újítások alkalmazását. Az innovatív formulációval rendelkező és nagyhatású hatóanyagot tartalmazó N-Lock készítmény a magas termést a hatékonysággal párosítja.

N-Lock™ egy nitrogénstabilizátor, amely a hígtrágya, szervestrágya,folyékony műtrágya (pl. Nitrosol), karba­mid kijuttatásakor optimális terméspotenciált és kevesebb nitrogénveszteséget eredményez. Ezáltal az N-Lock különösen a nagy nitrogén igényű növényi kultúráknak biztosít optimális nitrogénfelhasználást.

A modern formulációjú készítmény egyszerűen alkalmazható és hosszú hatástartammal rendelkezik.

 

AZ N-LOCK ELŐNYEI:

  • A hatékony nitrogén felhasználás által biztosítja az optimális terméshozamot
  • Kevesebb nitrogénveszteség
  • Nagyobb rugalmasság a hígtrágya, szerves trágya, és a fermentációs maradék kijuttatásakor
  • Egyszerű felhasználás és hosszú hatástartam

A Földön bőségesen áll nitrogénforrás rendelkezésünkre, de nem minden nitrogén forma megfelelő a növények számára. A legtöbb növény a nitrogént csak ammónium vagy nitrát formájában tudja felvenni és hasznosítani. Ez az oka annak, hogy a termelők a növények számára a legkönnyebben felvehető formátumban tartalmazó műtrágyákkal juttatják a talajba a nitrogént.

Amennyiben túl sok vagy éppen hogy túl kevés mennyiségű nitrogén jut a növénybe, azaz nem a megfelelő adagban kerül kijuttatásra, az a növény egészségi állapotában károkat is okozhat, és ez a termelő számára komoly gazdasági következményekkel járhat.

Ezt a kijuttatási nehézséget tovább fokozza, hogy a műtrágyából származó nitrogén a természetes folyamatokon keresztül, úgy mint kimosódás vagy denitrifikáció távozik a talajból. Az így elszenvedett veszteségeket a termelőknek ismételt műtrágyázással kell pótolniuk.

A Dow AgroSciences innovatív megoldása az N-LOCK, amelyet a nitrogénveszteség problémájának megoldására fejlesztettek ki.

Az N-LOCK a növények számára lehetővé teszi a nitrogén felhasználási idejének meghosszabbítását a mű­trá­gya talajba kerülését követően. Ezáltal a kijuttatott nitrogén műtrágya hatékonysága fokozódik, és csökken a kimosódás mértéke, mely a környezetvédelem biztosítása mellett a termelők számára költségtakarékos megoldást jelent.Dow_AgroSciences_logo

www.dowagro.hu

Dow AgroSciences Hungary Kft.

1016 Budapest, Hegyalja út 7-13.

Telefon: (1) 202-4191 Fax: (1) 202-4292