MENÜ

COMPLEX alapot a repcének!

Oldalszám: 42
Makra Máté 2015.08.04.
Repcét termeszteni megfelelő tápanyag-utánpótlás nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen. A repce magas tápanyagigényét csak a pontosan tervezett őszi alap- és a tavaszi fejtrágyákkal lehet kielégíteni. Az őszi alaptrágyázás fontosságát mutatják az elmúlt években több helyen végzett szántóföldi kísérleteink tapasztalatai is.

Egy, mind a levélzet, mind a gyökérzet tekintetében megfelelően fejlett állomány alapvető szempont a repcénél, hogy a növények tavasszal minél hamarabb fejlődésnek indulhassanak. A tőlevelek száma és a termés mennyisége között szoros pozitív kapcsolat van: minél több levele és minél erősebb gyökere van ősszel a növénynek, annál több virágszár lesz rajta tavasszal.

repce
Télre készülő repceállomány kísérletünkben 2014. november végén, Magyaratádon

A repce számára különösen fontos elem a kén, melynek hiánya már ősszel is jelentkezhet. A kén pótlására már az ősz során is figyelmet fordíthatunk magasabb kéntartalmú alaptrágya kijuttatásával.

Az őszi alaptrágyázáshoz a legjobb választás egy olyan jó minőségű, komplex műtrágya, amely a tápanyagokat a növény számára azonnal felvehető, vízoldható formában tartalmazza.

A Borealis L.A.T által kínált komplex műtrágyák új NPK összetételekkel bővültek, lássuk, mit ajánlunk repce alaptrágyázására a 2015-ös őszi szezonban:

  • Kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú talajokra a COMPLEX 15/15/15+7SO3+Zn és COMPLEX 14/10/20+10SO3 termékeinket;
  • Alacsony foszfortartalmú talajokra a COMPLEX 12/24/12 (ÚJ) foszfortúlsúlyos műtrágyánkat;
  • Magasabb káliumigény esetén pedig kálium-túlsúlyos (COMPLEX 5/10/30 (ÚJ) és a COMPLEX 6/12/18 + 20SO3, valamint a COMPLEX 0/10/25+15SO3) termékeinket;
  • Ahol nagy mennyiségű foszforra és káliumra is szükség van, ott a COMPLEX 0/25/25 termékünk lehet a megoldás.

A őszi káposztarepce tápanyagellátásával kapcsolatos kérdéseivel keresse bizalommal értékesítő kollégáinkat!

Makra Máté

Borealis L.A.T Hungary Kft.

www.borealis-lat.com

LAT logo