MENÜ

Pr

Szakfolyóirat > 2015/12 > Pr Napraforgó RAGT termelői verseny

A sikeres MOOGLLI HOCL napraforgó

Jó évet zárt a MOOGLLI HOCL 2015-ben is. Idén 23 betakarított fajtasorban mértük meg a hibrid eredményét. A 23 hely termésátlaga 3,24 t/ha volt, amit ha összehasonlítunk a fajtasorok 3,03 t/ha kísérleti átlagával, azt láthatjuk, hogy a MOOGLLI HOCL stabil és az átlag felett szerepelt. Az átlagot 100%-nak tekintve 106,9%-ot ért el.

Szakfolyóirat > 2015/12 > Pr Kukorica DuPont Pioneer Fao300

Az új FAO300-as generáció a Pioneertól

A kukoricát tekintve hazánkban a legnépszerűbb éréscsoport a FAO300 második fele. Ebben az éréscsoportban a Pioneer mindig is egy igen erős hibrid portfólióval volt jelen. Gondoljunk csak az utóbbi évek legnagyobb területen termesztett hibridjére, a PR37N01-re. A PR37N01 nagy termőképessége, termésstabilitása, és kivételes alkalmazkodóképessége folytán lett Magyarország első számú kukoricahibridje (Kleffmann 2012, 2013, 2014, 2015). Tavalytól azonban már az PR37N01-et is meghaladó, még nagyobb termőképességű, és jobb agronómiai tulajdonságokkal rendelkező generációt hoztunk a piacra. Az elmúlt évek széleskörű tesztelései, és a hivatalos kísérletekből levonható következtetések alapján meg vagyunk győződve, hogy felülmúltuk a méltán népszerű PR37N01-et az új hibridjeinkkel.

Szakfolyóirat > 2015/12 > Pr sertés Biomin Sertéstartás

Digestarom® Csökkentsük a sertések takarmányozási költségét – közel 10%-kal jobb fehérjekihasználással

A mai sertéshús árak mellett nem mindegy, hogy milyen fajlagos takarmányozási költségekkel kell számolnunk a sertéshústermelés során. Mivel a gazdaságos termelés kulcsa a sertések megfelelő takarmányfelvétele, bélrendszerük egészsége és a megfelelő emésztésük, ezért ezeket a folyamatokat mindenképp támogatnunk kell.

Szakfolyóirat > 2015/12 > Pr Napraforgó Hibridkukorica Euralis Kft.

Euralis magas olajsavas hibridek magas minőséggel az egészséges táplálkozásért!

Napjainkban gyakran hallani az egészséges, biztonságos eredetű élelmiszer fontosságáról. Ennek a kettős elvárásnak kell teljesülnie a hazai napraforgóolaj előállítása során is. Hazánk kedvező helyzetben van, mivel a saját igényeit meghaladó mennyiséget állít elő napraforgó-olajból, így a biztonságos feltételek adottak. Fontos azonban az étolaj összetételét komolyabban megvizsgálni.

Szakfolyóirat > 2015/12 > Pr erőgép Traktor Szegána Kft.

Jelen és jövő a McCormick nagyobb traktorainál

Az utóbbi években a McCormick igen sokat fejlesztett a 110 LE feletti traktorkategóriában, a fejlesztés során a német ZF hajtóműgyárral működött együtt, ennek eredményeként és a saját fejlesztőmunka eredményeként jöttek létre az X generáció traktorai. Nevesítve a 110 LE feletti kategóriában a McCormick-nál az X6, X6 LWB, X7 Pro-Drive és X7 VT-Drive sorozatok elérhetőek, de 2016-tól két új sorozattal bővül a kínálat egészen 310 LE teljesítményig. De ne szaladjunk előre, nézzük, milyen nagyobb gépek közül választhatnak a gazdák a McCormick kínálatából.