MENÜ

Tudósítás

Szakfolyóirat > 2015/12 > Tudósítás Dr. Szabó Agrokémiai Kft. precíziós gazdálkodás Agromatic Automatizálási Kft.

Döntés-elősegítés a precíziós gazdálkodásban

Mintegy 70 termelő vett részt az Agromatic Automatizálási Kft. és a Dr. Szabó Agrokémiai Kft. közös szervezésében megrendezett vezetői tréningen, Siófokon. A döntéshozókat egy egész napos program keretében a megszokottnál eltérő módon, a már bevált gyakorlati alkalmazhatóságot referenciákkal alátámasztva lényegre törően mutatták be a precíziós gazdálkodásban rejlő lehetőségeket.

Szakfolyóirat > 2015/12 > Tudósítás vetőmag Euralis Euralis Kft.

Értéket teremtenek

Több mint fél évszázada van jelen a piacon, Európa-szerte elismert cég 11 leányvállalattal, határozottan és gyorsan fejlődő vállalat – az Euralis célja továbbra is az innováció, a fejlesztés, a fejlődés. Magyarországi képviselete – csak úgy, mint a többi leányvállalat – is elkötelezett a megújulás mellett, többek között erről számoltak be sajtótájékoztatójukon.

Szakfolyóirat > 2015/12 > Tudósítás oktatás Gyakorlat Képzés

Gyakorlottan a munkaerőpiac küszöbén

Nem csak elméleti, de alapos gyakorlati képzést is kapnak a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi karának hallgatói. A gödöllői egyetem duális képzést indít jövőre, ezzel kapcsolatosan pedig kilenc vállalattal írtak alá együttműködési megállapodást novemberben. Mindez jelentős lépés nem csak az egyetem életében, de a felsőoktatás és a magánszféra együttműködésében is – jelentették ki a szerződő felek a gödöllői sajtótájékoztatón.

Szakfolyóirat > 2015/12 > Tudósítás Katalógus Dow AgroSciences N-Lock

Katalógus bemutató és szezonyitó rendezvények országszerte – ez a DAS novemberi mérlege

Tudatosan a tudást szimbolizáló Országos Mezőgazdasági Könyvtárat jelölte ki a Dow AgroSciences arra az eseményre, amelyen a sajtó munkatársai belelapozhattak a frissen megjelent 2016. évi DAS Termékkatalógusba. Régi-új fertőzésekre kínálnak innovatív és hatékony növényvédelmi megoldásokat. Termékportfóliójukat szezonnyitó rendezvénysorozatuk négy állomásán ismertették.

Szakfolyóirat > 2015/12 > Tudósítás MVH Fejlesztés Feldman Zsolt

Megújult honlapot működtet a Vidékfejlesztési Hivatal

November elejétől új honlapot működtet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Gyuricza Csaba, a hivatal elnöke kifejtette a sajtó képviselői előtt, a honlap fejlesztése időszerű volt, hiszen a korábbi portál létrehozása óta az MVH-t felkereső ügyfelek és érdeklődők száma megduplázódott, a támogatási jogcímek száma megháromszorozódott, valamint a kapcsolódó külső szervezetek, nyilvántartások száma megtízszereződött.

Szakfolyóirat > 2015/12 > Tudósítás Siló Silókonferencia Állattenyésztés

Silókonferencia Kecskeméten

Idén novemberben tartotta Kecskeméten IV. silókonferenciáját a Limagrain Animal Nutrition a TIMAC Agro Hungária Kft.-vel karöltve. A rendezvény hagyománya szerint szakértők értékelik az idei silókukorica hozamokat, a betakarított szilázsok minőségét. Az idén különösen fontos a tejpiaci kilátások értékelése és a tenyésztés előtt álló lehetőségek megismerése.