MENÜ

Borsó BIOFIL-lel! Kifejtsük bővebben?

Oldalszám: 84
2016.01.15.

A szép borsó BIOFIL-lel kezdődik! A BIOFIL Borsó talajoltó baktérium készítmény a korszerű borsótermesztés záloga, általa nagyobb és jobb beltartalmú termés érhető el. Hogyan? Érdeklődjön a lenti elérhetőségeken!

Terragro_Biofil_headerA BIOFIL BORSÓ

A baktériumos talajoltó készítmények használata ma már része a korszerű növénytermesztési technológiáknak, és ez alól a borsó sem kivétel! A BIOFIL az egyetlen olyan talajoltó termékcsalád, amely kifejezetten talaj- és növényspecifikus termékekkel is rendelkezik. A BIOFIL Borsó talajoltó termék 2015 óta érhető el a piacon, és már az első év tapasztalatai is kiugró eredményekről tanúskodnak: akár 40-45%-os termésmennyiség növekedés mellett a borsó beltartalmi értékei is jelentősen javultak.

Terragro_borsóHasználatának előnyei:

 • Intenzív gümőképződés a gyökérzónában, ezáltal a növény nitrogén ellátottsága javul.
 • A borsó egészséges, betegségekkel szemben ellenálló és jól fejlett lesz.
 • A terméshozam jelentősen, akár 40-45 %-kal is megnövekedhet.
 • Javul a termés minősége és a beltartalmi értékek.

 

Hogyan működik?

A BIOFIL Borsó talajoltó készítmény egy olyan baktériumtörzset tartalmaz (Rhizobium leguminosarum), mely a pillangósvirágúak közül a borsón, illetve a lóbabon és a bükkönyön is képes igen hatékony gümőképzésre, és a gümőkben erőteljes nitrogénkötésre. A gümőkben megkötött levegőnitrogén így – folyamatosan – hasznos tápelemként szolgál a növény számára. BIOFIL talajspecifikus termékekkel kombinálva javasoljuk használni, ugyanis az azokban lévő Azospirillum baktériumtörzsek – növényi növekedésserkentő hormonszerű anyagok termelésével – segítik a gümők kialakulására alkalmas fiatal oldalgyökerek képződését, a rhizobiumokkal együttműködve serkentik a gümők működését, ugyanakkor a gümők beindulásáig képesek nitrogénnel is táplálni a növényt.

 

Technológiai ajánlás

A BIOFIL Borsó talajoltó baktérium készítményt a hatékony kezelés érdekében BIOFIL Normál vagy Savanyú talajoltó készítménnyel együtt – kombinációban – érdemes használni. A BIOFIL Borsó talajoltó baktérium készítményt a borsó vetése előtt – talajelőkészítéskor – a talajra permetezve, majd beforgatva alkalmazzuk. Adagolását tekintve – a kijuttató berendezéstől függően 50-250 l vízmennyiséggel hígítva – a BIOFIL Borsó talajoltó készítményből használjunk 0,4 litert és a megfelelő BIOFIL Normál vagy Savanyú talajoltóból 1 litert hektáronként. Bővebb felvilágosításért és információkért, kérjük, forduljon bizalommal szaktanácsadóinkhoz a TERRAGRO elérhetőségein!

 

 1. régió: Fok Imre

  06 (70) 363 5467

  Pest, Nógrád, Heves, B-Z. megye
 2. régió: Buza Lajos fejlesztési szaktanácsadó

  06 (70) 670 0138

  J-N-Sz., Hajdú-Bihar, Sz. megye
 3. régió: Farkas Gyula

  06 (30) 938 6481

  Békés, Csongrád, B-K. megye
 4. régió: Buza Krisztina

  06 (30) 958 5904

  Fejér, Tolna, Somogy, Baranya megye
 5. régió: Mátyás István

  06 (30) 957 4623

  Zala, Vas, Veszprém megye
 6. régió: Péter Attila

  06 (20) 562 3123

  Gy-S., Komárom-Esztergom megye

 

terragro_logo

1095 Budapest, Soroksári út 48-54.

Telefon/fax: 06 (1) 793 2670

E-mail: [email protected]

www.terragro.hu