MENÜ

MUSTANG FORTE - Kompromisszumok nélküli
 kalászos gabona gyomirtó szer

Oldalszám: 91
2016.03.08.

MUSTANG FORTE használata

A kezelést követően néhány napon belül már látványosak a tünetek. Szegmensében ezzel a gyorsasággal egyedülálló, mivel a többi készítmény (többségében szulfonil-karbamidok) hatása csak 3-4 hét múlva látható.

A készítmény rendkívül széles hatásspektrummal rendelkezik. Az európai kísérleti adatok szerint kb. 250 féle gyom ellen hatékony. Hazánkban a kalászos gabonában előforduló legfontosabb 20 gyomnövény közül 18 ellen jó vagy kiváló hatékonysága rendelkezik. Csak azért nem mind a 20 ellen, mivel a maradék kettő a nagy széltippan és a tarackbúza (egyszikűek).

Különösen mezei acat esetében látványos a hatás, mivel a gyomnövényt gyökerestül írtja.

A Mustang Forte hatása rendkívül látványos a mezei acat ellen.
 A készítményben lévő mind a három hatóanyag hatékony a mezei acat ellen, amely együttesen rendkívül látványos hatást eredményez.

A kezelés nem egy szezonra szól, a készítmény kiváló hatékonyságát három időszakban is megfigyelhetjük:

  1. A kalászos gabonák állományában évjárattól függetlenül, betakarításig tökéletes hatékonyságot tapasztalhatunk. Ellentétben a szulfonil-karbamidokkal kezelt területen, ahol gyakran már az állományban jelentős újrahajtást tapasztalhatunk.
  2. A Mustang Forte-val kezelt gabona tarlóján mezei acat újrahajtást nem vagy csak minimális mértékben láthatunk.
MUSTANG FORTE_táblázat_kicsi
Mustang Forte hatékonysága a fontosabb búza gyomok ellen 1450 európai kísérlet adatai alapján (Kattintson a képre a nagyításhoz)

 Dow_AgroSciences_logo