MENÜ

Egyszerű, korszerű, szakmailag elismert

Oldalszám: 107
2016.05.05.

A több évtizedes tapasztalat, a kitartó munka és az innováció mindig meghozza gyümölcsét. Tudják ezt a magyar cég, a FeedLab International Kft. vezetői, munkatársai is, akik évtizedek óta azon dolgoznak, hogy a vállalkozások határon innen és túl a legjobb receptszámító szoftvert használhassák.

Nem véletlen, hogy Magyarországon az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb a Modulsoft MRecept programcsomag, ha takarmány-optimalizáló receptszámító szoft-
vert keresünk. Aki ezzel a szoftverrel elégedett volt, most örülhet: megérkezett a FeedLab, a legújabb magyar fejlesztésű program, az MRecept továbbfejlesztett változata.

Évekig tartó fejlesztés, szakemberek alapos munkája, több száz elégedett ügyfél tapasztalatai és igényei – ezek eredményeként vehetjük most „kézbe” a FeedLab programot, amely a korszerű technológiának köszönhetően hosszú távú megoldást biztosít a felhasználók számára.

 

Mire jó a FeedLab?

Receptszámítási és takarmány-optimalizálási feladatok költséghatékony megoldására, egy valóban felhasználóbarát felületen. A programot 40 kategóriába sorolt, 180 beltartalmi tulajdonsággal kapjuk kézhez, amelyek természetesen korlátozás nélkül, tetszőlegesen tovább bővíthetők. Így minden szakember a saját igényeihez tudja alakítani és használni a programot.

Találunk a programban mértékegységek közötti konvertálást biztosító táblázatot – így minden adatbevitelnél mi dönthetjük el, az éppen bevitt adatot milyen mértékegységgel rögzítsük. A konverzió automatikusan működik a mértékegységek között, ahogyan automatikus az adatok átszámítása is az alapanyag tényleges szárazanyag-tartalmára.

A recepteket tetszés szerinti csoportokba oszthatjuk, úgymint például „saját gyártás”, „bérgyártás”, „kísérleti recept”, „ajánlat”, „fejlesztés alatt”. A receptekhez kategóriákat is létrehozhatunk, az ilyen alapos szervezésnek köszönhetően pedig gyorsan elérhetjük a keresett receptet. Fon-tosabb riportok: Receptlap, Gyártmánylap, Minőségi bizonyítvány, Zsákcímke.

Amikor felvisszük a rendszerbe a receptet, azt elsősorban az összetevők bekeverési arányának és aktuális árának rögzítéseként tesszük. Amikor módosítunk, a beltartalmi adatok automatikusan frissülnek.

Minden állatfaj, korcsoport részére tárolhatjuk a javasolt beltartalmi igényeket, arányokat, akár javasolt alapanyag-bedolgozási ajánlásokat. A program a konkrét recept és a társított igény(ek) összevetését, elemzését folyamatosan elvégzi. Optimalizálásnál a keverék összetételén túlmenően fontos információkat kapunk a közgazdaságilag értelmezhető egyéb adatokról, mint az árnyékár és küszöbár. Ha nincs optimális megoldás, a program kompromisszumos megoldásokat keres és javasol.

 

A XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok alkalmából meghirdetett Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Nagydíját az idei évben a FeedLab International Kft. kapta, magyar fejlesztésű receptszámító és takarmány-optimalizáló szoftveréért.

Lengyel Ákos a Nagydíjjal

 

 

Kinek ajánlott a FeedLab használata?

Nagyobb takarmánykeverő üzemeknek, állattartó telepeknek, szaktanácsadással, kereskedelemmel foglalkozó szervezeteknek, azonban hasznos lehet oktatási és kutatóintézetek számára, illetve bárkinek, akinek hatékony megoldásra van szükség a receptszámítási feladatok elvégzésére.

A most piacra dobott szoftver készítői egyelőre a magyar piacra koncentrálnak, de a FeedLab könnyen lefordítható a világ bármely nyelvére, így a nemzetközi terjeszkedés sem jelent akadályt.

 

Könnyed használat, gyors elérés a világ minden pontjáról

A FeedLab használatához nem kell nagy kiadásokba vernünk magunkat. Nem kell új gépeket, kiegészítő programokat, egyéb hardvereket vásárolnunk, ha használni szeretnénk. Mindössze internetre lesz szükségünk, a program ugyanis felhő alapú, így járjunk bárhol a világban, egyetlen kattintással elérhetjük. A FeedLab ráadásul operációs rendszertől függetlenül működik, kiválóan fut Windows, iOS, Linux platformokon egyaránt.

A programot a legismertebb energia-  és aminosav számító képletekkel feltöltve vehetjük át, de könnyedén hozhatunk létre saját függvényeket néhány kattintással, melyeket beltartalmi tulajdonságok értékeinek meghatározására használhatunk.

Az adatbiztonságról is gondoskodtak a fejlesztő szakemberek: a védelmet az Oracle adatbázis szerverek biztosítják.

A program kezelése gyorsan elsajátítható a letisztult felhasználói felületnek köszönhetően.

A FeedLab több, mint egyszerű program: számos más szolgáltatást is nyújt használóinak. A felhő alapú rendszeren és a biztonságos adatbázisokon túl elkötelezett és profi informatikai csapat áll a felhasználók rendelkezésére, így tudnak az ügyfelek igényeire, kéréseire és kérdéseire azonnal, rugalmasan reagálni.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, látogasson el a www.feedlab.com weboldalra és forduljon bizalommal a FeedLab csapatához a megadott elérhetőségek bármelyikén.


Kiknek köszönhetjük a FeedLab-et?

A Modulsoft évtizedes tapasztalatokkal bír a takarmány-optimalizáló receptszámító programok területén. Lengyel József, aki 1989-ben alapította a vállalkozást, már a hetvenes évek óta a takarmányipar szakértője. Éppen ezért nem meglepő, hogy korán felismerte a dinamikusan fejlődő informatika adta lehetőségét – a receptszámítás területén is. Első, saját készítésű szoftverét, a Takomixet 1983-ban fejlesztette ki, a Modulsoft alapításának évében pedig elkészült az Optimix. A máig méltán népszerű MRecept 1992-ben készült el – e program továbbfejlesztett, tökéletesített változata a FeedLab.

A cég a piaci igényekhez igazodva fejlődött tovább, Lengyel Józsefhez pedig hamarosan csatlakozott fia, Lengyel Ákos és a Calltec Kft. ügyvezetője, Cseresnyés Gábor. Ők hárman, együtt alapították meg közös cégüket, a FeedLab International Kft.-t.