MENÜ

Horsch Maestro a nagy teljesítményű szemenkénti vetőgép

Oldalszám: 2
Szász Zoltán 2016.09.06.

A kukoricatermesztés sikeressége nagyban függ a vetés milyenségétől. Itt megemlíthetjük a pontosságot, vetési időt. Pontosság alatt értjük a tőtávolságot és a mélységtartást. Az optimális vetésidőt akkor tudjuk a legjobban kihasználni, ha nagy teljesítményű vetőgéppel rendelkezünk.

A Maestro szemenkénti vetőgép első ránézésre már sejteti, hogy nagy teljesítményre képes. 

 

Maestro 12 SW rögös talajon

 

A nagy műtrágyatartályok kevés állási időt biztosítanak, a nagy csoroszlyanyomás (300 kg-ig) pedig biztosítja a pontos mélységtartást. A Horsch adagoló precízen adagol még nagy sebességek mellett is.

A 6–8 soros Maestro CC, 2800 l-es műtrágyatartállyal rendelkezik, a Maestro 8 CC 75 cm-es sortávolságról bővíthető 12 CC-re, vagyis 12 sorosra, 45 vagy 50 cm-es sortávolságra. Ezzel a géppel így lehet cukorrépát, szóját, akár repcét és napraforgót is vetni.

Repcevetés


A Maestro 12 SW, 12 soros (75 cm vagy 30” sortávolságban) 7000 l-es műtrágyatartállyal és 2000 l-es központi magtartállyal rendelkezik. A műtrágyatartályt igény esetén osztani is lehet 60:40 arányban. Ezzel lehetőség nyílik például a sor mellé/alá nitrogén és foszfor mono műtrágya adagolására, így bármilyen arányt saját magunk szabhatunk meg. Ez a lehetőség igencsak költségkímélő.

A mikrogranulátumok kijuttatására is nagy központi tartályok állnak rendelkezésre, és igény esetén akár két mikrogranulátum tartállyal is szerelhetjük a vetőgépeket. Ebben az esetben a talajfertőtlenítőt és a starter mikro műtrágyát is ki tudjuk juttatni közvetlenül a magárokba.

Maestro 12.45 CC cukorrépa vetés


A Maestro vetőgéppel óriási mértékben tudjuk csökkenteni az állásidőket, így megnő a vetőgép termelékenysége, ez azt is jelenti, hogy akár egy kisebb vetőgéppel is több területet tudunk bevetni.

A logisztika mindig is nagy szerepet játszott a Horsch életében, ez is visszatükröződik a Maestro nagy műtrágya és vetőmag térfogatú tartályain keresztül, így könnyebb leküzdeni a kolhoz vírust.

Válassza Ön is a Horsch Maestro szemenkénti vetőgépet és győzze le sikeresen a kolhoz vírust!

- Szász Zoltán -
+36-30/743-0302