MENÜ

Horsch Joker HD - nehéz rövidtárcsa

Oldalszám: 2
Szász Zoltán 2016.12.13.

A rövidtárcsákat jellemzően, kisebb lapátmérővel tarlóhántásra és magágykészítésre használják. A kisebb lap gyorsabban forog, aprómorzsás talajt hagy maga mögött. A Joker HD 62 cm átmérőjű lappal, olyan nehéz rövidtárcsa, amelyet alkalmazhatunk tarlóhántásra, de a nagy szármaradvánnyal is tökéletesen elbír.

A nagy mennyiségű kukorica szármaradványt, vagy akár ledőlt állományt a nagy tárcsákkal, és a nagy önsúlynak köszönhetően, mélyen tudja bedolgozni. A Horschra jellemzően, a tárcsák párosával vannak felfogatva, így a széles gumibak nemcsak a kő elleni biztosítást végzi, hanem a tárcsákat meg is tartja a beállított helyzetbe, így azok változó talajokon sem mozdulnak el oldal irányba.

A Joker HD-ban óriási a tárcsasorok és a henger közötti távolság, így bármekkora is a szármaradvány, nem fog a tárcsa betorlódni.

A nagy tárcsák strapabíró nagy átmérőjű és robusztus csapágyakkal vannak szerelve, amelyek teljesen karbantartás mentesek.

A futómű is bekerült a tárcsába, a tárcsamező és a henger közé, ami nagyon stabil járást biztosít úgy munka közben, mint közúton.

A Joker HD-ban lezáró hengerként a dupla soros RollPack hengert találjuk. Ezzel a hengerrel tudunk nedves körülmények között a legtovább dolgozni. A dupla henger és először a Horsch Jokerekben bemutatott, tárcsa – futómű – dupla henger logikus elhelyezése jóval nagyobb stabilitást és nyugodt járást biztosít munka közben. A tárcsa bármilyen talajon és sebesség mellett egyáltalán nem ugrál, ellentétben az egysoros hengerűekkel! Üzemeltetés közben a forgón a gépet a hengerre emeljük ki és ezen fordul, sokkal stabilabb, mintha a futóművön tenné ugyanezt.

Az őszi üzemeltetés során nemegyszer találkozunk nagyon nedves talajokkal, ez legtöbbször kukoricatarlót jelent. A RollPack hengernek köszönhetően a tárcsa biztonságosan üzemeltethető még ilyen körülmények között is.

A Joker HD-t a termelők előszeretettel ott használják, ahol gyakrabban találkoznak nagy és hosszú szárú szármaradvánnyal, amelyet mélyebbre szeretnének bedolgozni, amennyiben önöknél is így van ez, akkor: „Ne habozzon – Jokerozzon”!

Szász Zoltán
+36-30/743-0302