MENÜ

Piacra lépett az Eurochem

Oldalszám: 17
Agro Napló 2016.12.13.

A világszinten vezető műtrágya óriás Eurochem a Fertilia Kft.-vel való stratégiai együttműködésben találta meg a magyarországi piacra lépés és egyúttal a kelet-európai jelenlét további erősítésének lehetőségét.

Az Eurochem Agro Hungary Kft.-ben az egyedi növénytáplálási megoldásokra irányuló fejlesztések, valamint a két vállalat eddigi termékkörei összeadódnak, amelyből nemcsak a magyar gazdák, hanem a világ farmerei is profitálni fognak. A hazánkban jól ismert Fertilia termékek, a Gramix NPK, a Gramix Rizotec NPK, az UMG MICRO, a FertiSol, a MASSulfix tehát továbbra is elérhetőek, sőt a 25 éves szakmai tapasztalat mentén kifejlesztett egyedi termékek világpiaci fogadtatásától függően a jövőben többszörösére is bővíthetik az enyingi gyár termelőkapacitását. Az európaiak közül az Eurochem csoport magyar leányvállalata az egyetlen, amely kiterjedt, közvetlen vevői kapcsolattal rendelkezik – hangsúlyozta Simon Péter, a cég operatív igazgatója. A jövő kihívásainak megfelelve folyamatos és magas szintű fejlesztésekre összpontosítanak, összhangba hozva a nemzetközi elvárásokat és törekvésüket a versenyképességük növelése érdekében.

A svájci székhelyű, több mint 23 400 főt foglalkoztató EuroChem  az agrokémiai ipar világszinten vezető vállalatcsoportja elsősorban nitrogén és foszfor műtrágya, valamint bizonyos szerves vegyipari termékek előállításával, illetve vasérccel foglalkozik. Az említettek mellett a vállalatcsoport integrált tevékenységei közé tartozik a műtrágya előállításához szükséges bányászat és szénhidrogén kitermelés, valamint ezek logisztikai és forgalmazási tevékenységei. Az EuroChem jelenleg két nagy kitermelésű káliumbánya zöldmezős fejlesztésén dolgozik Oroszországban, a Volga térségben és Usolskiy területen.