MENÜ

BIOFIL szója talajoltó baktérium készítmény

Oldalszám: 37
2017.03.09.

A szója jelentősége Magyarországon

Az uniós támogatásnak köszönhetően egyre több gazdálkodó foglalkozik szójatermesztéssel és jelentősen megnőtt a szója-termőterületek nagysága. 2016-ban közel 3 t/ha termésátlagot sikerült elérni, amire korábban nem volt még példa. Köszönhető ez a gazdálkodók termesztéstechnológiai ismeretének, a kedvező időjárásnak és a kedvező időjárásnak. Az ágazatot támogatja a viszonylag magas felvásárlási ár és a sokoldalú felhasználhatóság is. A takarmányfehérje-ellátás döntően szója alapanyagra épül.

Szójatermelés eredményei Magyarországon az elmúlt 3 évet tekintve (1. táblázat)

Forrás: Agrárgazdasági Kutató Intézet, 2016

A szójatermesztés egyik sikeres feltétele - a növény biológiájából eredően - a megfelelő gümőképződés. Ezért a szója oltása sarkalatos pontot jelent. A gümőképződést indukáló baktériumtörzs (Bradyrhizobium japonicum) a magyarországi talajokban nem honos, ezért szükséges oltani a szóját.

A BIOFIL és a SANIPLANT Kft. kutatói többéves munkájukkal fejlesztették ki a BIOFIL szójaoltás technológiáját, amely már három éve eredményesen teljesít és népszerű a gazdák körében. A BIOFIL Szója talajoltó (0, 2-0,4 l/ha) és a BIOFIL talajspecifikus Savanyú vagy Normál (1 l/ha) talajoltó baktérium készítménnyel együtt alkalmazva hatékonyan támogatja a szója gümőképződését és növekedését, terméstöbbletet és beltartalmiérték-javulást hoz.

 

Eredményeink a 2016. évi ellenőrzött üzemi vizsgálatainkból (20 ha/kezelés, 0,4 l/ha BIOFIL Szója + 1 l/ha BIOFIL Normál)

 

Betakarításkori nedvességtartalom és terméseredmény alakulása
Mosonudvar, 2016

*A termés 13%-os nedvességtartalomra korrigálva került megadásra.

 

 

Beltartalmi értékek alakulása
Mosonudvar, 2016

Magas minőségű kategória!

 

Bővebb felvilágosításért és információért kérjük, forduljon bizalommal szaktanácsadóinkhoz: http://www.terragro.hu/hu/contact