MENÜ

MEGHÍVÓ FAJTABEMUTATÓINKRA

Oldalszám: 57
Beke Béla 2017.05.06.

 

A hagyományoknak megfelelően a Gabonakutató Kft. idén is több szántóföldi fajtabemutatón vesz részt, illetve közvetlenül szervezi is azokat, saját környezetében és az ország eltérő régióiban. A különböző bemutatókkal, rendezvényekkel célunk az, hogy az érdeklődők, látogatók első kézből, a fajtatulajdonostól, vagyis tőlünk hallják a legújabb információkat, tapasztalásokat, ajánlásokat. Ezek birtokában megalapozottan dönthetnek arról, hogy őszi vetéseikhez melyik „GK” fajtát válasszák.

Ezeken a találkozókat – szokásunkhoz híven – szeretnénk interaktívvá tenni. Ugyanis nekünk nagyon fontos a tisztelt termelők, meghívottak, vagyis az Önök véleménye. A dicséret vagy kritika egyaránt támpontot jelent abban, hogy tisztán lássuk: helyesek-e a fajtanemesítési elképzeléseink, célkitűzéseink?

Bemutatóinkon ismét láthatják a jól ismert és köztermesztésben már kellőképpen bizonyított, vezető szerepet betöltő, kiváló adaptálódó képességű, stabil termőképességű GK Csillagot, GK Békést; a kiváló prémium kategóriájú GK Futárt és GK Pilist; a nagyon perspektivikus, már a gyakorlat által is visszaigazolt, bőtermő GK Szilárdot és GK Ígéretet; valamint a jó minőségi bélyegekkel rendelkező GK Bakony búzafajtáinkat. Idén mutatjuk be a legújabban minősített, kiemelkedő termőképességű, középérésű GK Arató és a jó hozamokra képes, stabil malmi minőséggel rendelkező GK Bagó fajtáinkat is.

Az aestivum fajták mellett a kedvező betegség ellenálló képességgel rendelkező minőségi GK Julidur durum búzát és a ma már jelentős területen termesztésbe vont GK Maros tritikálénkat is megtekinthetik. Természetesen a felsoroltakon kívül bemutatjuk még az őszi és tavaszi árpa és zab fajtáinkat, hiszen ezek is jelentős szerepet töltenek be a köztermesztésben (GK Judy, GK Toma, GK Pillangó).

A szántóföldi fajtaismertetőinken túl, mi és meghívott előadóink az érdeklődésre számot tartó piaci információkat is megosztjuk Önökkel. Arra is érvekkel szolgálunk, hogy nekünk, Gabonakutatósoknak miért is a legfontosabb értékmérő az abiotikus és biotikus stresszekkel szembeni ellenállóság, amely olyan búzafajtákban ötvöződik, melyek kimagasló termés mellett kiváló minőséggel is rendelkeznek.

Az alábbiakban láthatják hagyományos bemutatóink sorát, és két új helyszínt is felkereshetnek: Baranya megyében a Bólyi Mg Zrt.- t, valamint Csongrád megyében a „A kalászos gabonák fejlesztése…” címen elnyert GINOP pályázathoz kapcsolódóan a Hódagro Zrt. batidai kerületében rendezendő, szántóföldi bemutatkozásunkat.

Bemutatóinkra várjuk kedves vendégeinket, hiszen a mindannyiunk eredményes munkáját segítő, tapasztalat- és véleménycseréről szóló találkozásunk közös érdekünk is egyben.

 

                                                                                                Beke Béla


 

Gabonakutató Nonprofit Kft. fajtabemutatói

  • május 25. Szarvas (Mezőmag Kft., Gabonakutató Kft., Kruppa Mag Kft., SZIE békéscsabai Campus) Tritikále
  • június 8. Hódmezővásárhely-Batida  (Gabonakutató Nonprofit Kft., Hódagro Zrt.) Kalászos
  • június 13. Bóly-Sátorhely   (Bólyi Mg. Zrt., GK Kft.) Kalászos
  • június 16. Kisújszállás  (Nagykun 2000 Zrt., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet, GK Kft.) Kalászos
  • június 20.  Kocs  (Aranykocsi Zrt., GK Kft., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet) Kalászos

    A bemutatók kezdési időpontja: 9.30

Információ: [email protected] | Tel.: +36 30/978 0628