MENÜ

N-Lock Magazin 2017. augusztus

Oldalszám: 17

Az N-Lock (nitrogén stabilizátor)

2017.08.03.

LEGYEN BIZTONSÁGBAN A BEFEKTETÉS

DOW AGROSCIENCES KFT.:
A világ egyik vezető agrárinput vállalataként folyamatosan fejleszti termékeit, hogy megfeleljen a környezeti, termelői és fogyasztói elvárásoknak. Ezen folyamat szerves része, hogy a cég  figyelemmel kíséri a globális környezet változásait és ezekre a kihívásokra választ ad. Az N-LOCK 2016 ban már több, mint 100 000 hektáron garantálta a jelentős terméstöbbletet és nitrogén felhasználás hatékonyság javulást a magyar gazdálkodóknak.

‚Nem lehet megoldani a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.”

Albert Einstein

A mezőgazdasági termelés eredményessége és hatékonysága megköveteli az újítások alkalmazását. Az innovatív formulációval rendelkező és nagyhatású hatóanyagot tartalmazó N-Lock készítmény a magas termést a hatékonysággal párosítja.

17-dow-n-lockAz N-Lock hatására a kijuttatott nitrogén hosszabb ideig ammónium formában marad, így csökken a nitrogén veszteség (csökkenti a denitrifikációt és a nitrát kimosódást) és a trágyázás negatív környezeti hatását. Azáltal, hogy a nitrogén felvehető formában marad, növekszik a termés és javul a minőség.  Az N-Lock elsősorban a karbamid műtrágyáknál, folyékony ammóniánál, a folyékony nitrogén oldatoknál és a híg, vagy szilárd szerves trágyáknál adja kiváló hatását. A termésnövelést elsősorban az ezerszem tömeg növelése adja. Nagy adagú nitrogén visszapótlásnál nagyobb arányban növekszik a termés. A termés minőségi paraméterei, így például a repce olaj tartalma is javul.

Az N-Lock használata növeli a talajban a nitrogén visszatartást, csökkenti a nitrát kimosódását a talajvíz irányába és az üvegház hatású gázok légkörbe történő kibocsátását. Hatására nő az ammónium-ion tartalom a talaj felső (0-30 cm) rétegében illetve csökken a nitrát-ion tartalom a talaj mélyebb (60-90 cm) rétegeiben. A kijuttatott nitrogén lebomlása lassul, a növény számára hosszabb ideig van jelen felvehető nitrogén forma. Az N-Lock hatására  nitrogén a talaj felső 0-30 cm-es rétegében helyezkedik el és növekszik az ammónium forma aránya.

Az N-Lock hatása  - időjárástól függően 8-10 hétre tehető. A kezelést követően biztosítja a növény számára nagyobb mennyiségű könnyen felvehető nitrogén forrást.  A kora tavaszi felhasználás esetén (nagy adagú nitrogén utánpótlás esetén, ami min 100 kg/ha nitrogén hatóanyagot jelent) megspórolhatjuk a második fejtrágyázást. A készítmény keverhető a főbb szántóföldi kultúrákban engedélyezett gyomirtó készítményekkel és baktérium tartalmú talajoltó anyagokkal.

DÓZIS: 2,5 l/ha N-Lock

A kijuttatási dózis a kultúra állapotától, valamint a trágya típusától és mennyiségétől függetlenül állandó.

FELHASZNÁLÁS:

Az N-Lock hígtrágyával, szerves trágyával, vagy a biogázfermentációs maradékkal történő kijuttatása jelentős eredményeket ad a szükséges nitrogénmennyiségek biztosításával őszi búza, őszi káposztarepce kultúrában.

Az N-Lockot a hígtrágya, folyékony műtrágya (pl. Nitrosol) illetve a biogázfermentációs maradékok kijuttatása előtt közvetlenül a szállítóeszköz tartályába, vagy a kijuttató eszköz tankjába kell keverni.

www.dowagro.hu
Dow AgroSciences Hungary Kft.
1016 Budapest, Hegyalja út 7-13.
Telefon: (1) 202-4191 Fax: (1) 202-4292
Email: [email protected]

dow-banner