MENÜ

A sokoldalú kultivátor

Oldalszám: 31
2017.09.10.

Az idei Güttler Nyitott Kapuk fókuszában a tarlóhántás állt, újdonságként mutatta be a gyártó az év bármely szakában használható sokoldalú eszközét, a 6 méter munkaszélességű Güttler SuperMaxx kultivátort, amely a SuperMaxx család új, hétgerendelyes tagjaként debütált Hódmezővásárhelyen. A kultivátor lehetővé tesz 3–12 cm-es művelési mélységet, így sekély tarlóhántással, több munkamenetben optimális, vetésre kész magágy készíthető. A munkagép boronái talaj és szalma keverékéből álló vékony mulcsréteget hoznak létre, amely megőrzi a talajnedvességet.

31-guttler-supermax-k

A SuperMaxx a könnyű szerkezetű váznak köszönhetően kisebb erőgépekkel is üzembiztosan használható. Az erős kapákkal kitűnően tudjuk elvégezni a nyári, sekély tarlóhántást, amely üzemanyag-takarékosabb megoldást jelent, mint a hagyományos tarlóhántási technológiák. A hétsoros kapaelrendezésnek és a nagy gerendelymagasságnak köszönhetően nagy a gép átömlési keresztmetszete, így nagyobb szármaradvány esetén sem tömődik el. A rugós borona beépítése által a kultivátor nedves körülmények között is kiváló munkát végez. A gép tavaszi használata szorosan összefügg a front-hidraulikus gépek használatával, így megvalósulhat az energiatakarékos magágykészítés és vetés.

A kötelező zöldítés egy menetben egyszerűen megvalósítható a gépre szerelhető EPS-5 pneumatikus vetőgép alkalmazásával.

A sekély munkamélység és a nagy munkaszélesség miatt a fajlagos üzemanyag-felhasználási költségek kisebbek lesznek, a táblák közötti vonulás egyszerűbb az egyszerű csukás és a kis szállítási szélességnek köszönhetően.

A SuperMaxx kultivátor téli technológiájával a fagyott talajok elmunkálására is alkalmas, így válik igazán sokoldalúan felhasználható eszközzé.

(x)