MENÜ

Első a bizalom

Oldalszám: 28
Hardi Judit 2017.11.05.

Családi vállalkozásnak indult majd’ 20 évvel ezelőtt, ma már több telephellyel működik a Szal-Agro Kft. A céget Miskolcon alapították – a központi telephely ma is itt található –, októbertől pedig két új telephelyen várják a partnereiket, vevőiket.

28-szalagro-img_7378-800

A vállalkozás fő tevékenysége a mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazása, de emellett foglalkoznak műtrágya, vetőmag és más mezőgazdasági termékek forgalmazásával is.

A cég az évek múltával egyre sikeresebb lett, folyamatos elismerést és sikereket érnek el. Központi telephelyüket Miskolcon egy éve újították fel, azóta itt nem csak gépekkel, de alkatrészraktárral, javítóbázissal várják a vevőket. Most október első felében két új telephelyet adtak át, Kisszálláson és Sárbogárdon.

Az Agro Napló ott volt a sárbogárdi telephely avatóján, ahol Szalai László ügyvezetővel beszélgettünk. „Az új telephelyek megnyitásával célunk volt, hogy ki tudjuk szolgálni a nyugat- és dél-magyarországi ügyfeleket. Azokat, akik hallottak már rólunk, vagy éppen jó tapasztalatuk volt a céggel, de a távolság visszatartotta őket. Mindemellett pedig több ügyfél részéről vetődött fel az igény, legyen az ország több pontján telephelyünk.” A cég és a partnerei számára nagyon fontos a megfelelő szervizháttér – ahogy Szalai László fogalmaz, jó szervizháttér nélkül kockázatos gépet vásárolni –, ennek kiépítésére az új telepeken lesz lehetőség, illetve új termékekkel is találkozhatnak a vevők. Az első szállítmány az új termékekből várhatóan novemberben érkezik meg.

28-szalagro-img_7376-k

Az új telephelyek a környékbelieknek is munkát adnak: egyelőre három-négy főnek, de ha nő az igény, természetesen új munkatársakat is felvesznek, tervezi Szalai László. Fontos és jó, hogy helyiek dolgoznak a cégnél, hiszen ők rendszerint ismerik a vevőket, így pedig könnyen kialakíthatnak egy bizalmi viszonyt, amiből mindenki profitál.

A cég a januári AgrárgépShow-n is ott lesz, ahol az újdonságként TYM traktorokat is bemutatnak – mindenképp érdemes lesz tehát felkeresni a standjukat.

28-szalagro-img_7380-k

-hj-