MENÜ

Biotronic® Top forte: Áttörés a takarmányhigiéniában!

Oldalszám: 61
2017.12.17.

Az állatok számára a takarmány a kórokozók fő forrása. A BIOMIN által kifejlesztett Biotronic® Top forte azonban megoldást nyújt erre a problémára, mivel a termék csökkenti az élesztő- és penészgombák számát a takarmányban, valamint segít a Gram-negatív baktériumok elleni küzdelemben azáltal, hogy javítja a takarmányhigiéniát és savanyítja az emésztőrendszer felső szakaszát.

61-biomin-top forte

A Biotronic® Top forte összetevői:

1. Biomin® Permeabilizing Complex

Egy egyedülálló és innovatív keverék, amely képes meggyengíteni a Gram-negatív baktériumok külső membránját, ezáltal javítja az antimikrobiális hatóanyagok bejutását a sejtbe.

Még a nagyon kis mennyiségű Biomin® Permeabilizing Complexel kezelt Gram-negatív baktériumok sejtmembránja is nagyobb áteresztőképességet mutat.

2. Szerves savak keveréke

A szerves savak antimikrobiális hatékonysága már széles körben bizonyított. A Biotronic® Top forte-ban lévő szerves savakat körültekintően választottuk ki annak érdekében, hogy hatékonyan csökkentsék a takarmány újrafertőződését.

A termékben lévő hangyasav igazoltan csökkenti az élesztőgombák növekedését. Programozott sejtelhalást indukál a különböző élesztőgombák exponenciális növekedési fázisában. A propionsav széles körben használt az élelmiszer- és takarmány­iparban, mint penészgátló szer. Kimagaslóan hatékony a penészgombák széles spektruma, többek között az Aspergillus és Fusarium fajok ellen.

Antimikrobiális hatásmechanizmusuk:

 • citoplazma pH-jának csökkenése,
 • a sejtben lévő pH-viszonyok megváltozása,
 • toxikus anionok halmozódnak fel a sejtekben,
 • limitált az energiatartalékok elérhetősége,
 • anyagcsere aktivitás gátlása,
 • a sejt szállító mechanizmusa és a membránfunkció sérül.

3. Az aktív hatóanyagok egy Sequential Release Medium (SRM) vivőanyagon vannak, amely biztosítja az aktív összetevők fokozatos felszabadulását a takarmányban és a bélcsatornában.

A Biotronic® Top forte előnyei:

 • Élesztőgombákkal való szennyeződés csökkentése: az élesztőgombák módosítják a takarmány tápanyagtartalmát és rontják a takarmány ízét,
 • Penészgombákkal való szennyeződés csökkenése: a penészgombák mikotoxinokat termelnek és károsan befolyásolják az állatok egészségét
 • Baktériumok növekedésének kontrollja: a takarmány újrafertőződésének korlátozása csökkenti az állatok megfertőződésének a kockázatát
 • Csökkentett pufferkapacitás: a pufferkapacitás csökkentése növeli a fehérje-emészthetőséget
 • Fokozott gyomorsavanyítás: fehérjebontó enzimek jobb működése (különösen fiatal állatok esetében)

A Biotronic® Top forte egy csúcstechnológiás takarmányadalék, amely olyan különböző hatóanyagokat ötvöz, amelyek csökkentik a takarmány kórokozókkal való szennyeződését, ezáltal csökkentve az állatok megfertőződésének kockázatát. Így az emésztőszervi rendellenességek kockázata csökken, az állatok növekedési teljesítménye javul, következésképpen javul az állattartás nyereségessége is.

www.biomin.hu