MENÜ

A CHH Műszaki KFT bemutatja: Cimbria Moduflex töltőcső, motoros pozicionálóval

Oldalszám: 22
2018.01.21.

Az ömlesztett termékek rakodása hulladék és por képződés kockázatával jár együtt, illetve a betöltés folyamata robbanásveszélyes is lehet. Ez környezetvédelmi és munkabiztonsági kérdéseket is felvet. A dán CIMBRIA kiporzásmentes Moduflex teleszkópos töltőcsöveket gyárt, csaknem 20 éve.

22-chh-moduflex

A gépcsalád hazai képviselte a CHH Műszaki Kft., aki profi szakmai munkával segít a döntésben. Az iparban, így az élelmiszer-, a malom- és a takarmányiparban is minden granulátum és por jellegű termék szállításánál keresik a rendkívüli hőhatásnak, kémiai ellenállásnak, vagy fokozott kopásnak kitett töltőcsöveket. A mezőgazdasági telepeken is egyre fontosabb lesz a környezetvédelmi szemlélet. A gabona rakodásakor felszálló por nemcsak az ott dolgozók közérzetét és egészségét rontja, de terheli a többi gépet is. A koncentrált por miatt fokozódik a porrobbanás veszélye, melyet ATEX előírások alapján specifikált, antisztatikus töltőcső rendszer használatával lehet elkerülni.

A gépgyártó fejlesztése a motoros működtetésű pozicionálóval ellátott töltőcső, mely nem csak a vertikális, de a horizontális mozgatást is lehetővé teszi.

A rakodásra érkező jármű megáll egy a számára kijelölt töltési ponton. A motoros pozicionáló egységgel ellátott töltőcső ezt követően oldal- illetve menetirány szerinti mozgatással rápozicionálható a tartály nyílására. A mozgatás a töltőcső közepétől számítva legfeljebb 1 méteres távolságban lehetséges.

22-chh-lablec