MENÜ

Biztos partner a tavaszi vetéseknél is!

Oldalszám: 67
2018.02.12.

A növénytermesztő gazdák feladatai a tavasz közeledtével sokasodnak, a korai tavaszi vetésidejű kultúrákkal kapcsolatos teendők – ha az időjárás és a természet is engedi – elkezdődnek. Ezzel párhuzamosan a későbbi vetésű növények vetőmagjairól is érdemes előre gondoskodni. Partnereink szerteágazó igényeit a Genezis sokszínű vetőmagpalettája révén magas szinten tudjuk kielégíteni.

A nagy területeken termesztett fajok mellett (kukorica, napraforgó) megtalálható kínálatunkban a fehérjenövények (borsó, szója), pillangós takarmánynövények, takarmányfüvek és sok más egyéb kisebb növénykultúra vetőmagja is. Vetőmagajánlatunk fontos elemei a tavaszi kalászos fajok és a zab. Ezek közül két fajtára hívjuk fel a figyelmet.

A CORNETTO nevű szálkás fakultatív búza őszi és tavaszi vetés esetén is kedvező választás. Ma már elmondhatjuk, hogy a tavaszi kalászos fajtákkal is igen jó terméseredményeket és ebből következően gazdasági eredményeket lehet realizálni. Különösen igaz ez a CORNETTO fajtára, hiszen tavaszi vetésben 4,50–5,50 t/ha eredményt értek el velük partnereink az elmúlt években, míg őszi vetés esetén 8,00 t/ha közeli eredményeket produkált. A figyelemre méltó termések malmi minőséggel párosulnak (Sütőipari érték: A2-B1). A CORNETTO fajta az ország minden térségében kipróbált és eredményesen termeszthető őszi és tavaszi vetésben is. Kiváló agronómiai tulajdonságokkal bír, erős szárú, középmagas állományt fejleszt, intenzív bokrosodásra képes.

67-genezis-cornetto2-k

CORNETTO szálkás fakultatív búza

Újdonság a zabtermelők számára a BRETON tavaszi zabfajta. Két év hazai termesztési tapasztalatai alapján azt mondhatjuk, hogy nagy termőképességű és ezzel együtt kiváló beltartalmú termést hozó fajtáról beszélhetünk. 2017 évi aratásban 4,50–6,00 t/ha közötti termésátlagokkal zárta a betakarítást. Nyersfehérje tartalma 11,50–15,00% között mozgott, HL tömege pedig 49–55 kg/hl volt. Beltartalma révén (fehérje, ß-glükán, rost) kiváló abraktakarmány lovak számára, illetve takarmánykeverékekben is értékes komponens. Erős szára révén megdőlésre nem hajlamos és támasztónövénynek is kitűnő. Javasolt vetési normája 4–4,5 millió csíra/ha. 

67-genezis-breton-tavaszi zab-800

BRETON tavaszi zab

A CORNETTO tavaszi búza és a BRETON tavaszi zab vetőmagja kizárólag a GENEZIS Partnerhálózatban érhető el. Fajtáink vetőmagjai természetesen fémzároltan, jogtisztán és szabvány szerinti minőségben kerülnek forgalomba.

A legjobb vetőmagajánlatot a GENEZIS üzletkötőinél találja!

www.genezispartner.hu