MENÜ

Jutalom céglátogatásokon a MezőgépÉSZek vetélkedő legjobbjai

Oldalszám: 88
2018.04.10.

Egyedülállóan izgalmas szakmai kirándulásokon vehetett részt az Agro Napló és a MEGFOSZ 2017/18-as MezőgépÉSZek vetélkedőjének második, harmadik és negyedik helyezett csapata. A hajdúböszörményi V-KINGek és a bajai Agrofamily a CHH Műszaki KFT győri telephelyére látogatott el, míg a jánoshalmai Zöldfülűek a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. abdai gyárában jártak.

mezogepeszek-logo-05-kj

Folytatódott a küzdelem a győri szakmai napon

A MezőgépÉSZek vetélkedő második helyezettje 2017/2018-ban a hajdúböszörményi V-KINGEK csapata lett, akik sok más nyereményük mellett egy gyárlátogatást nyertek a CHH Műszaki KFT-hez. Hozzájuk csatlakozott saját kérésükre a 4. helyen végzett, és a gépész kabalájukért legmagasabb pontot kapott bajai Agrofamily is, így a két csapat együtt tölthetett el egy nagyon vidám, játékos és mindemellett szakmailag nagyon színvonalas napot Győrben, 2018. február 23-án.

A CHH Műszaki KFT vezetése és munkatársai a szakmai bemutatók mellett egy kisebb csapatjátékra is invitálták a fiatalokat.
A köszöntő után egy rövid tájékoztatót tartottak a cég képviselői tevékenységükről, a magfeldolgozó technológiáról, majd a fiatalok az anyagvizsgáló laborban használat közben is megtekinthették, kipróbálhatták a gépeket.

Ezt követően gyakorlati feladatot kaptak a tanulók: kiderült, hogy ki a gyorsabb a DELTA síkrostás tisztítógép átrostázásában, valamint a döntőről már jól ismert csőspirál szerelésében. A nap végén egy totóban is összemérték tudásukat a fiatal mezőgépészek. A CHH Műszaki KFT csapatversenyének győztese ezen a napon, nagyon szoros küzdelem mellett, a bajai Agrofamily lett, akik a cég által összeállított ajándékcsomagot vihették haza.

88-mezogepeszek-chh-20180223_132415-800

Berostázóverseny a CHH Műszaki KFT-nél

Zöldfülűek a Fliegl gyárban

2018. március 13-án került sor a MezőgépÉSZek 2017/18-as évadának harmadik helyezettje, a jánoshalmai Zöldfülűek csapat nyeremény gyárlátogatására a Fliegl Abda Gépgyártó Kft.-nél. Annak érdekében, hogy a gyárlátogatást minél hamarabb el tudják kezdeni, a cég már előző estére meghívta a csapatot és egy csapatépítő gokartozást is beépített a programba a diákoknak.

88-mezogepeszek-img_4946

A Flieglnél a Zöldfülűek csapata

Másnap, a szakmai nap délelőttjén a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. képviselői tartottak előadást a csapat tagjainak, ahol a cég bemutatását követően Szabó Lajos értékesítő kolléga mutatta be a különböző típusú és fajtájú pótkocsikat, tartálykocsikat és azok újdonságait, valamint azok főbb technikai sajátosságát. A csapat külön kérésére Zsédenyi Gábor, a kft. tervezőmérnöke is előadást tartott a pótkocsik vizsgáztatásának folyamatáról.

88-mezogepeszek-fliegl-img_4997

Zsédenyi Gábor bemutatja a pótkocsikat

A csapat már nagyon várta, hogy gyakorlatban is megtekinthesse az előadáson elhangzott tervezési és gyártási folyamatokat, hiszen a gyárban a legkisebb alkatrészekből, komoly tervező munkával és precizitással készülnek a pótkocsik, melyeket most testközelből tekinthettek meg.

Az előadást tartó kollégák – egy könnyű ebéd elfogyasztása után – bemutatták a gyár minden részlegét és minden szegmensét. Körbevezették őket a gyár területén és minden információt átadtak a diákoknak, ami a gyártással kapcsolatos és hasznos információ lehet részükre tanulmányuk, vagy akár jövőbeli munkájuk során is.

Köszönjük a felajánlást, az együttműködést és az iskolai csapatoknak nyújtott segítséget a CHH Műszaki KFT és a Fliegl Abda Gépgyártó Kft. vezetőségének és munkatársainak!

Fotógalériánk a MezőgépÉSZek döntőről: http://bit.ly/MezogepESZek-fotok
Kövessen minket: www.mezogepeszek.hu, http://bit.ly/MezogepESZek