MENÜ

Meghívó fajtabemutatóinkra

Oldalszám: 1
Dr. Beke Béla 2018.05.08.

Nap mint nap találkozunk ezzel a kifejezéssel: INNOVÁCIÓ. A Gabonakutató Kft. esetében talán a legkézenfekvőbb értelmezése, hogy a biológiai alapokat megtestesítő új fajtákat, hibrideket, termesztéstechnológiákat fejlesszünk ki, adjuk át a köztermesztésnek abból a célból, hogy hasznosításuk eredményes legyen. Az új innovációk átadásának, megismertetésének egyik módja a bemutatók szervezése, a termelők tájékoztatása, nem csak verbális úton, de „kézzelfogható”, vizuálisan tanulmányozható kisebb és méretesebb szántóföldi parcellákon, gyakorlati módon is.

01-gabonakutato-fejlec

Önállóan és partnereinkkel együtt 2018-ban is több bemutató rendezünk, valamint számos, más társaságok által szervezett fajtasorokban is részt veszünk fajtáinkkal, hibridjeinkkel, ismertetetőinkkel, személyes konzultációkkal. Az idén is láthatják a hazánkban és határainkon túl is népszerű, kiváló malomipari tulajdonságokkal rendelkező GK Csillag, GK Békés, GK Körös, a bőtermő GK Szilárd és GK Ígéret, a lokális céltermesztésű GK Pilis, GK Futár és GK Berény őszi búzáinkat. Széles körben, eltérő körülmények között tudjuk megismertetni új fajtáinkat, a kiemelkedő hozamokra képes GK Arató, GK Bagó, a prémium kategóriás GK Bakony búzáinkat, valamint a GK Julidur durumbúzánkat. A legújabb innovációink, a GK Arany őszi zabunk, valamint az egyedi értékeket képviselő, ökotermesztésre is kiválóan alkalmas GK Fehér tönkölybúzánk is megtalálható fajtasorunkban. Mellettük természetesen szerepelnek a ma már jelentős területeken termesztésbe vont GK Szemes és GK Maros tritikáléink, az őszi és tavaszi árpa és zab fajtáink.

Az idei évben is a legfrissebb, érdeklődésre számot tartó piaci információkkal várjuk Önöket rendezvényeinken. Számítunk Önökre, véleményük, tapasztalataik fontosak számunkra, hiszen elsősorban ebből tudunk építkezni az új fajtáink „innoválása” során.

Beke Béla

A GABONAKUTATÓ NONPROFIT KFT. FAJTABEMUTATÓI

  • május 24. Szarvas (Mezőmag Kft., Gabonakutató Kft, Kruppamag Kft., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet, SZIE Tessedik Campus) Tritikálé
  • május 31. Táplánszentkereszt (Gabonakutató Kft.) Kalászos és repce
  • június 7. Hódmezővásárhely-Batida (Gabonakutató Kft., Hódagro Zrt.) Kalászos és repce
  • június 15. Kisújszállás (Nagykun 2000 Zrt., Gabonakutató Kft., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet) Kalászos
  • június 19. Kocs (Aranykocsi Zrt., NAK, Gabonakutató Kft., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet) Kalászos

A bemutatók kezdési időpontja: 930

Információ: [email protected]; +36 30 978 0628

www.gabonakutato.hu