MENÜ

Bevetésre készen!

Oldalszám: 57
Balogh László 2019.01.16.

Az 1936-ban alapított EURALIS az egyik legnagyobb és legsikeresebb szereplője a francia mezőgazdaságnak, több mint 60 éve állít elő vetőmagot a legmagasabb minőségben. Sikerének záloga a hosszú évek tapasztalata mellett a folyamatos megújulás és innováció.

Az EURALIS napraforgó kínálata a nemesítőházak közül az egyik legszélesebb. Bármilyen gyomirtási technológiát is választ, megtalálhatja benne azokat a korszerű hibrideket, amelyek kiemelkedő termésszinttel, átlagon felüli betegségtoleranciával és szádorrezisztenciával rendelkeznek. Termesztésükkel maximalizálhatja a nyereségét és minimalizálhatja a termesztés kockázatát.

A hazai termelők egy jelentős része továbbra is a Clearfield® gyomirtási technológiával termeszthető hibrideket keresi. Számukra tökéletes választás a középkései, linolsavas ES GENERALIS CL napraforgónk. Kiemelkedő termőképessége intenzív termesztési viszonyok között érvényesül. Olajtartalma 50–51%, a Magyarországon előforduló összes szádor rasszal szemben rezisztens. Kiváló kezdeti fejlődésű és stressztűrésű hibrid.

Az elmúlt szezonban sikeresen mutatkozott be a magyarországi piacon az egyik legnagyobb termőképességű napraforgónk, az ES LORIS CLP, ami Clearfield Plus® gyomirtású linolsavas hibrid.

Kiemelkedő képességeit jól mutatja, hogy terméseredményei alapján a NÉBIH regisztrációs kísérleteiben, éréscsoportjában 2015-ben és 2016-ban 2., 2017-ben 1. helyezést ért el.

Középkorai, intenzív körülmények között rekordtermésre (Lánycsók 6,13 t/ha 2017 demo eredmény) és kimagasló olajtartalomra képes napraforgó. Kiemelkedő alkalmazkodóképesség, évjárati stabilitás és átlagon felüli betegség szembeni tolerancia jellemzi, a szádor ”A-G” rasszaival szemben rezisztens.

Balogh László
Junior product manager

 

euralis_es.generalis_agronaplo_188x84_2018_dec