MENÜ

Meghívó a Gabonakutató kalászos bemutatóira

Oldalszám: 33
Beke Béla 2019.05.08.

Bemutatóinkon – legyen az saját szervezésű vagy partnereinkkel közös – arra törekszünk, hogy az ország eltérő régióiban, esetenként határainkon túl is lássák, hogy fajtáink hogyan állják meg helyüket, és egy adott környezetben melyik fajtánk termeszthető sikeresen, eredményesen.

Immáron több mint egy évtizede szerepel fajtasorunkban a GK Csillag, amely kiváló adaptálódó képességével, kiszámíthatóságával még mindig a vezető fajtánk, vagy a GK Békés, mely stabil és évjárattól függetlenül jó minőségével jelentős arányú vetésterülettel bír. Sok helyen szerepel a jó termőképességű, malmi minőségű GK Körös és GK Ígéret, valamint egyes minőségi bélyegeiben kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező GK Futár fajtánk is. Az utóbbi évek termelői elvárásainak megfelelően, ma már jelentős területi aránnyal van jelen a nagy hozamokra képes GK Szilárd, és pár év alatt jelentős területi növekedést ért el a GK Arató fajtánk is. A pár évvel ezelőtt minősített, javító minőségű GK Bakony, és a stabil terméshozamokkal rendelkező GK Bagó is mindinkább meghatározó lesz a köztermesztésben, de ez mondható el a tritikálék esetében a GK Szemes mellett a GK Maros fajtánkról is, valamint a durumbúza esetében a GK Julidurról, amely a GK Bétadur mellett ma már jelentős érdeklődéssel bír itthon és külföldön egyaránt.

Ebben az évben bevezetésre kerülő új fajtáink többek között a népszerű GK Judy őszi árpa mellett a GK Aréna, az ismert GK Impala mellett a GK Arany őszi zab, és két új minősítésű őszi búzánk, a GK Zete és a GK Magvető, melyek jó termőképességű, malmi búzák, valamint a kiváló bokrosodó képességű, bőtermő tritikálé fajtánk, a GK Temes. A mind nagyobb szerepet kapó tönkölybúzánk, a GK Fehér is bővíti fajválasztékunkat.

Várjuk Önöket szántóföldi rendezvényeinken, ahol a fajtáink ismertetése mellett szólunk legújabb eredményeinkről, az aktuális agrárpiaci kérdésekről, és lehetőség nyílik a gyakorlati tapasztalatok megosztására és a kölcsönösen hasznos véleménycserére is.

 
Beke Béla

 

gabonakutato-kalaszos-2019

74-szoja-tamogatoi-kor-gk logoGABONAKUTATÓ NONPROFIT KFT. BEMUTATÓI

  • május 17. SZARVAS V. Országos tritikálé nap és tanácskozás
    (Mezőmag Kft., Kruppamag Kft., Gabonakutató Kft., SZIE Tessedik Campus, MTA ATK Mezőgazdasági Intézet)
  • május 30. TÁPLÁNSZENTKERESZT Regionális kalászos és repce bemutató (Gabonakutató Kft.)
  • június 6. HÓDMEZŐVÁSÁRHELY-BATIDA Országos kalászos bemutató (Hódagró Zrt., Gabonakutató Kft.)
  • június 14. KISÚJSZÁLLÁS Regionális kalászos bemutató
  • (Nagykun 2000 Zrt., Gabonakutató Kft., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet)
  • június 18. KOCS Kalászos tanácskozás és fajtabemutató
    (Aranykocsi Zrt., Komárom–Esztergom megyei NAK, Gabonakutató Kft., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet)

A bemutatók kezdési időpontja: 9:30

Információ: [email protected] • +36 30 978 0628 • www.gabonakutato.hu