MENÜ

A biztonságos repcetermesztés záloga

Oldalszám: 47
2019.07.04.

Továbbra is érdemes repcét termelni, mivel a termény piaci kilátásai egyértelműen kedvezők, a növényolaj-ipari vállalatok folyamatosan bővítik kapacitásaikat, melyek évről évre igénylik a repcemagot.

lg-rvb (1)Azonban nagyon fontos a jól időzített és megfontolt döntés, ami figyelembe veszi a gazdaság technológiai, környezeti, agrotechnikai adottságait, a terménypiaci igényeket. A jó döntésnél szerepet játszik a termőképesség növelése, a termés biztonságának fokozása, a minőség javítása.

 

limagrain-01

LG bemutató fajtakísérlet

 

Ennek érdekében, az innovatív fejlesztéseken felül az LG folyamatosan szem előtt tartja a növények betegségekkel, kártevőkkel és kedvezőtlen környezeti hatásokkal szembeni ellenállóságát.

Kiemelten foglalkozunk a fómarezisztenciával, a gyökérgolyvával, a kipergés ellenállással és a tarlórépa sárgaság vírus (TuYV) rezisztenciával.

A kettős fómarezisztenciával rendelkező repcehibridek hordozzák az RLM7-rezisztenciát, és ehhez rendelkeznek a széles körű szántóföldi rezisztenciával is. Ezáltal a specifikus védelem és a hatékonyság is biztosított. A fóma elleni védekezésben a fungicidek használata – csávázott vetőmag, állománypermetezés – mellett fontos szerepe van az ellenálló hibridek termesztésének, mint: LG ABSOLUT, ARSENAL, ARCHIMEDES.

 

limagrain-beteg szár fóma

Fómás és egészséges növények szára

limagrain-2016_07_01_repce 060-1

Aratás után jól látható a különbség a fómával fertőzött és az egészséges repcehibridek között

 

A kipergés ellenállóság azt jelenti, hogy a becők az érés folyamán jobban ellenállnak a fizikai hatásoknak, rugalmasabb a betakarítás időzítése, nagyobb a termésbiztonság, kevesebb a betakarítási veszteség.

Kipergés ellenállóság mérhető előnyöket nyújt:

  • nagyobb termésbiztonságot,
  • betakarítás rugalmasabb időzítését,
  • kisebb betakarítási veszteséget.

A termésveszteség csökkentéséhez keresse LG ARCHITECT, LG ABSOLUT, ARSENAL, CONRAD CL és ARCHIMEDES hibridünk valamelyikét.

 

limagrain-kipergés

A kipergésből adódó különbség jól látható, és az eredmény mérhető!

 

A gyökérgolyva a keresztesvirágúak általánosan elterjedt betegsége. Kórokozója a Plasmodiophora brassicae nevű gomba, ami a megfertőzött növény gyökérzetét károsítja. Hatékony megoldást csak komplex agronómiai módszerek alkalmazása és rezisztens hibridek vetése jelenthet, mint az ARCHIMEDES.

 

limagrain-04

Gyökérgolyva látható tünetei

 

A tarlórépa sárgaság vírusa által okozott tünetek a repce levelén – lilás, bordós, antociános elszíneződés a levélszéleken – könnyen összetéveszthetők tápanyaghiány és egyéb stresszhatások következtében megjelenő színelváltozásokkal. A vírus kártételével szemben a megoldást a többszöri és költséges kémiai védekezés helyett tarlórépa sárgaság vírus (TuYV) rezisztens hibrideket ajánljuk: LG ARCHITECT, LG ABSOLUT.

 

limagrain-05

Zöld őszibarack levéltetű TuYV vektor

limagrain-06

TuYV vírus tünete ősszel és tavasszal

 

A nemesítés, az innováció és a fejlődés nem áll meg. Ezért mi is tovább dolgozunk, hogy új hibridjeinkkel a jövőben is hozzájáruljunk partnereink eredményes gazdálkodásához.

Hiszünk a közvetlen szakmai kapcsolatokban, a célok és a tapasztalatok megosztásában. Ezért jól felkészült szakemberekből álló kereskedelmi csapatunk mindig kész a legújabb ismeretekkel és megoldásokkal segíteni Önöket.

Írjuk tovább együtt az LG repcehibridek sikereit!

 

www.lgseeds.hu

lim_endossement_gris_pos_4c_600