MENÜ

Mi az Euralis repcék sikerének titka?

Oldalszám: 46

Innováció, teljesítmény, minőség és megbízhatóság

Balogh László 2019.07.04.

Az 1936-ban alapított EURALIS francia termelői tulajdonban lévő, szövetkezeti rendszerben működő, nemzetközi mezőgazdasági vállalatcsoport, ami több, mint 10 éve van jelen Magyarországon. Az elmúlt években a magyar piacon szójában, cirokban piacvezetők lettünk, és emellett évről évre folyamatosan nő az EURALIS repcével bevetett területek nagysága.

euralis-logo-2019Mi a sikerünk titka?

Egyszerű a válasz: olyan termékkínálatot tudunk biztosítani a hazai termelők részére, amiből mindenki megtalálhatja a technológia adottságainak, termesztési környezetének leginkább megfelelő, átlag feletti jövedelmezőséggel termeszthető hibridet.

Az EURALIS innovatív cégként egy saját minősítési rendszert dolgozott ki és vezetett be P3 néven.

A P3 logóval csak a legígéretesebb, kiemelkedő képességekkel rendelkező hibridjeinket jelöljük és ajánljuk a termelők számára.

A Magyarországon regisztrált ES IMPERIO egy középkorai, kiemelkedő termőképességű hibrid, ami elsőként kapta meg a P3-as minősítést. Intenzív körülmények között rekordtermésre képes. Nagyon jó elágazó képessége miatt az alacsonyabb tőszámú, széles sortávú technológiában is termeszthető. Átlag feletti betegségekkel szembeni ellenálló képesség és kiemelkedően jó Phoma-ellenállóság (RLM3, RLM7 génekkel rendelkezik) jellemzi. Alkalmazkodóképessége nagyon jó, ezért a kevésbé intenzív termőhelyeken is magas termésre képes.

A korai éréscsoportba tartozó, szintén P3-as minősítésű ES CESARIO alacsony hibrid, kiváló kezdeti fejlődéssel. Pergésre, megdőlésre egyáltalán nem hajlamos, korán betakarítható hibrid. További erőssége a kiváló Phoma-ellenállóság, hiszen RLM1, RLM7, RLM9 génekkel rendelkezik.

A P3-as család újabb generációs hibridje, a Magyarországon regisztrált, középkorai éréscsoportba tartozó ES DIABLO, ami az idei szezontól már elérhető a hazai termelők számára. Kiemelkedő terméspotenciálját jól mutatja, hogy a NÉBIH kísérleteiben, 3 év (2016–18) átlagában elért 5,19 t/ha-os termése közel 8%-kal haladta meg a hivatalos standardok átlagát. Átlag feletti alkalmazkodóképesség, olajtartalom és kiváló Phoma-ellenállóság (RLM1, RLM7, RLM9 génekkel rendelkezik) jellemzi.

További újdonságaink a középkései éréscsoportba tartozó ES VITO és a herbicidtoleráns DECIBEL CL.

A hibridjeinkkel kapcsolatban keressék a területileg illetékes kollégánkat, illetve bővebb információ található róluk a honlapunkon: www.euralis.hu

Eredményes gazdálkodást kívánva arra biztatjuk Önöket, hogy használják az EURALIS repce kiemelkedő genetikáját, hisz ÉRTÉKET ÉS BIZALMAT TEREMTÜNK!

Balogh László
termékmendzser
Euralis Kft.

 

euralis_repce_188x126 mm