MENÜ

1 arany- és 39 ezüstérmet osztott ki a zsűri az Agritechnica innovációs versenyén

Oldalszám: 4
2019.10.03.

A világ legnagyobb mezőgazdasági gépkiállításán és vásárán 2019. november 10. és 16. között 52 ország 2752 kiállítója mutatja be termékeit.

 

med_combo_at_2019_rgb-k

 

A kétévenként megrendezésre kerülő kiállítás évtizedek óta a legtöbb innovációt vonultatja fel. Az idei évben 291 terméket neveztek be az innovációs díjra, amelyek közül a nemzetközi szakértői zsűri összesen negyvenet tüntetett ki innovációs díjjal.

Az egyetlen aranyérmes a John Deere Walldorf GmbH & Co. KG és a Joskin SA közös innovációja, a John Deere új 8R traktoraihoz fejlesztett eAutoPower gearbox e8WD hajtómű lett.

 

jd_eautopowr_und_joskin_e8wd_highres43-k

 

A hidrosztatikus-mechanikus működésű fokozatmentes hajtóművek már több mint húsz éve használatban vannak. Eddig egy kiegészítő generátort kellett alkalmazni a nagy teljesítményű elektromos hajtás megvalósításához.

Az eAutoPower gearbox hajtómű az első elektromechanikus megoldás a mezőgazdaságban. A hidrosztatikus egységet (szivattyú/motor) két elektromos motor helyettesíti, amelyeket úgy választották ki, hogy a hajtáson túlmenően 100 kW elektromos teljesítményt képesek kifejteni. A traktor-munkagép elektrifikációját a Joskin céggel együttműködve mutatják be, ahol a szervestrágyaszóró berendezés három tengelye közül kettőt hajtanak meg elektromosan.

Az így létrehozott elektromos hajtás integráció javítja a hajtómű hatékonyságát és csökkenti a karbantartási költségeket. További előnyt jelent, hogy az energiafolyamatban meglévő pluszteljesítmény felhasználható egyéb eszközök számára, ami szintén hozzájárul a hatékonyság növeléséhez. Az új kombináció alkalmazása a szervestrágyaszóró berendezéseknél további előnyökkel jár, úgy mint jobb vontatási hatásfok, kisebb szlip és kedvezőbb kormányzás lejtős területeken.

A díjazott innovációk teljes listáját megtekintheti a következő linken: bit.ly/Agritechnica-2019

-an-