MENÜ

Mi újság? Gépes információk és érdekességek a nagyvilágból

Oldalszám: 41
Dr. Hajdú József 2019.11.09.

mi-ujsag-1200

Lemken-Sulky együttműködés a műtrágyaszórók gyártásában

Nicola Lemken, a német Lemken GmbH tulajdonosa és Julien Burel von Sulky, a francia Sulky Bruel cég tulajdonosa megállapodást írt alá röpítőtárcsás műtrágyaszórógépek, gépcsaládok szállítására. A jövőben a Sulky gyártja a Lemken részére a 900 és 4000 liter közötti tartálytérfogatú Lemken Spica, Tauri és Polaris névre keresztelt különböző felszereltségű műtrágyaszóróit, amelyek az egyszerű kiviteltől az automatikus ISOBUS-vezérlésű kivitelekig lesznek kaphatók a Lemken kínálatában. A dizájnnál is követik a Lemkentől ismert formákat és fényezéseket. A Lemken ezeket a műtrágyaszórókat a saját neve alatt elsősorban Németországban, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Írországban és Lengyelországban forgalmazza, az eladói hálózatán keresztül. Egyenlőre a három műtrágyaszóró család öt modelljét kínálják. A Lemken kínálatából ezidáig hiányzott a műtrágyaszóró, ezzel a kooperációval kívánják teljessé tenni és komplettizálni a talajművelő-, vetőgép- és permetezőgép kínálatukat.

lemken_spica


Újdonságok a JOSKIN-nál!

HYBRID HAJTÁS A MEZŐGAZDASÁGI SZÁLLÍTÁSBAN!

A mezőgazdasági szállításra és trágyaszórásra szakosodott JOSKIN csoport ismét egy új innovációs megoldást kínál, az elektromosan hajtott tengelyekkel szerelt mezőgazdasági szállító kocsikat.

Manapság, a szállított mennyiségek és súlyok folyamatosan emelkednek, de a vonóerő-növekedés nem tudta ezt a növekedést követni. A minél szélesebb gumiabroncsok használata elengedhetetlen a traktorok vonóerejének leadásához, de ennek az eredménye a magasabb fenntartási költségek és sajnos ez sem elegendő a vonóerő-növekedéshez. Továbbá elterjedt az extra súlyok alkalmazása a tapadás javítása érdekében, de ezek további üzemanyag-növekedést, illetve a súlyok rossz eloszlása néhány alkatrésznél és a gumiknál az elvártnál korábbi kopást okoz.

Mint mezőgazdasági szállító kocsi gyártó, a JOSKIN folyamatosan keresi azokat a megoldásokat, amivel növelni tudja a gépek teljesítményét és a szállításhoz kapcsolódó problémák megoldását. A múltban nagy figyelmet fordított a gépek üres súlyának csökkentésére új, különböző gyártási megoldások és a megfelelő alapanyag kiválasztása révén. Hasonlóképpen, JOSKIN már évek óta fejleszti az “E-Drive” elnevezésű innovatív megoldást.

joskin-r2g000267

ROADLINER: EGY ÚJ KORSZAKOT NYIT A SZÁLLÍTÁSBAN!

A 2013-ban bevezetett TETRALINER széria egy új modellel bővült a „ROADLINER” típussal. Az új típus hasonló műszaki alapokra épül, de optimalizálja a hatékonyságot, a biztonságot és a komfortot a közutakon, miközben ideális partner a szolgáltatóknak és gazdálkodóknak, akik nagyobb távolságokra szállítanak.

Manapság, a hígtrágya szállításának a folyamata még fontosabbá válik a szolgáltatóknak, a biogázüzemek üzemeltetőinek és a gazdálkodóknak a telephelyről a kiszórási területre. Amióta a telephelyek és a kiszórási területek közötti távolságok egyre hosszabbak most fontosabb mint valaha, hogy ezen munkák optimális irányítását a legnagyobb hatékonysággal végezzék. Éppen ezt szem előtt tartva a JOSKIN csoport egy a közúti szállítás kihívásaira legjobban megfelelő taggal bővítette a Tetraliner szériát, a RODLINER tartálykocsival.

joskin-roadliner-213

MÉG TÖBB ELŐNY AZ “ADVANTAGES” SOROZATNÁL!

Az idei év elején a JOSKIN bevezetett egy új koncepciót, az “Advantage” szériát. Jól felszerelt limitált darabszámú szériákat kínál verhetetlen árakon, a belga cég – még egyszer – sikeresen forradalmasította a mezőgazdasági piacot.

joskin-modulo2-advantage

TORNADO: FOLYAMATOS EVOLÚCIÓ

Amióta megérkezett a JOSKIN szériái közé, a TORNADO trágyaszóró gyorsan megtalálta a vásárlóit, oly módon, hogy az ma a világ egyik legnagyobb darabszámban értékesített modelje lett. Még ha ezt a sikert maga a termékkoncepció is magyarázza, egyértelmű, hogy ennek az oka a folyamatos fejlesztések. 2019 sem kivétel ez alól.

A TORNADO3 koncepciójának alapja egy könnyű gép. További erősségeit a dizájnja adja, egy alacsony építésű, nagy szakítószilárdságú és nagy kerekekkel felszerelt trágyaszóró. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően ez egy kompakt munkagép, amely kiemelkedő stabilitást biztosít az alacsony súlypontnak köszönhetően és kiváló manőverezőképesség mellett.

JOSKIN FESZEGETI AZ EXTRÉM HATÁROKAT!

Most már hivatalos, a JOSKIN termékcsalád zászlóshajója nemrégiben fejlesztésen esett át. Mostantól az X-TREM2 lép az X-TREM tartálykocsi helyére. A márka know-howra és technikai fejlesztéseire építve a belga márka mérnökei nagy kihívással találkoztak szembe, amikor a tartálykocsit tovább akarták feljeszteni. Úgy látszik sikerült nekik.

joskin-xtrem2 - blue background

További információ: www.joskin.com

Dr. Hajdú József