MENÜ

Csúcskategóriás tudás belépő szintű eszközzel: új CNHi XCN750 GPS-sorvezető

Oldalszám: 58
2020.04.05.

Hatékonyságnövelő, kifinomult mezőgazdasági GPS-technológiák a maximális hozamért, a lehető legkevesebb ráfordítással? A precíziós gazdálkodás előbbi pillérjére csak azok támaszkodhattak gazdaságukban, akik hajlandóak voltak akár milliós nagyságrendű fejlesztésekre is ezen a téren.

Eddig!

Megérkezett ugyanis a New Holland újgenerációs GPS-sorvezető termékcsaládjának legújabb tagja a CNHi csoporttól. Az XCN750 mezőgazdasági sorvezető monitor belépő kategóriában teszi elérhetővé a nagytestvérek tudását kedvező áron, kompromisszumok nélkül. Piacvezető antenna technológiával, sokrétű bővíthetőséggel, jól ismert androidos kezelőfelülettel.

Munkagépvezérlés, automata kormányzás, ISOBUS-terminálként való használat? A segítségével mind elérhető, immár nemcsak a „nagyoknak”.

agrotec-gps újdonságok 4

Miben tud többet az XCN750 GPS-sorvezető elődeinél?

Néhány éve jelent meg az újgenerációs sorvezető termékcsalád a New Holland kínálatában, amelynek tagjai hamar népszerűvé váltak a gazdálkodóknál. Nem csoda, hiszen szántóföldi használatra szánt felépítésükkel állják a rázkódást és a port, kialakításuk letisztult, kezelésük pedig egyszerű az androidos Precision-IQ szoftvernek hála.

Tudásuk azonban olyan csúcsmonitoroknál vált igazán kiemelkedővé, mint az XCN1050 vagy XCN2050. Ezek ugyanis erőteljes adatfeldolgozó kapacitással, ISOBUS-kompatibilitással, sokrétűen alkalmazható, gépfüggetlen vezérlőfelületet kínálnak a gazdálkodóknak. A korábbi belépő szintet jelentő CNHi FM750-nel szemben az új XCN750 legfőbb jó tulajdonsága az, hogy kis fejlesztéssel elérhetővé teszi a csúcsgépek extráit is az induló kategóriában. Tulajdonosaként kiválthatjuk akár új munkagépeink gyári monitorjait is, így elég lehet egyetlen feloldókulcsot beszereznünk  a GPS-alapú szabályozáshoz.

De az XCN750 képessé tehető az automata kormányzásra is

Természetesen az új mezőgazdasági GPS-monitornak alapkonfigurációját tekintve sem kell szégyenkeznie. 17,78 cm-es kijelzője 1024x600 pixeles felbontásra képes, gyors működését 4 magos, 1 GHz-es processzor szavatolja, amelyhez 16 GB belső memória társul. A kormányzásvezérlővel, GPS-vevőkkel 100 Mb/s sebességű Ethernet-kapcsolaton keresztül kommunikál, így az adatsebességgel sem lehet gond.

Az új GPS sorvezető monitor piacvezető technológiájú NAV500 antennával érkezik.

agrotec-gps újdonságok 7

Ez képessé teszi az összes műholdas rendszer esetében a jelfogadásra (NAVSTAR GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou stb.), míg az ingyenes EGNOS-korrekció használatával egyedülállóan pontos sorvezetésre képes. Legyen szó műtrágyázásról, permetezésről vagy talajmunkákról, egyaránt megbízható társat jelent a földeken. A készülék ráadásul kombinálható bármely más nagyobb CNHi márkafüggetlen monitorunkkal is, fejleszthető NAV900-as antennával, így felhasználási lehetőségei számtalanok.

A NAV500-as antennával felszerelt XCN750-nel:

  • megoldható akár dőléskompenzáció mellett is a kézi sorvezetés,
  • vezérelhetünk a segítségével ISOBUS és nem ISOBUS gépeket is (feloldó kód szükséges),
  • átmásolhatjuk rá más CNHi monitorunkról a nyomkövetési mintáinkat, táblahatárokat, így használatához nem kell újra körbejárni ezeket,
  • élvezhetjük a teljes kompatibilitás, variálhatóság szabadságát a többi Precision-IQ kezelőfelületet használó készülékünkkel (XCN1050/2050 pl.).

A precíziós technológia előnyei – nemcsak nagygazdaságoknak

Az XCN750 már az alapvető sorvezetési tudásával is sokat nyújt a gazdálkodóknak. GPS-es sortartással ugyanis jelentősen csökkenthető a kihagyás és az átfedés, amely más, hagyományos megoldásokkal szemben nagyságrendileg 10%-os megtakarítást jelent. Használatával ráadásul rossz látási viszonyok mellett vagy épp éjszaka is dolgozhatunk, a kitolt üzemórák pedig épp úgy segítenek megőrizni előnyünket az egyre fokozódó verseny, vagy épp a mostani kiszámíthatatlan piaci viszonyok idején is.

Az új belépőkategóriás mezőgazdasági GPS-sorvezető minden olyan gazdálkodónak jó eszköz, akik 100 hektár alatti területen dolgoznak, épp csak belekóstolnának a precíziós megoldásokba, esetleg régebbi alapkészüléket cserélnének új, nagyobb tudású eszközre. De ahogy már szó volt róla, a monitor sortartáson túli széles funkcionalitása, fejleszthetősége miatt szinte bárkinek jó eszköz lehet gazdasági mérettől függetlenül is.

Ha általános ISOBUS-eszközt keresünk a többi géphez, vagy épp kiegészítenénk a nagytestvérekből álló eszköztárunkat, megtaláltuk a megfizethető alternatívát.

Hozza ki növényeiből a maximumot, észszerűsítse inputanyag-költségeit megfizethető GPS-sorvezető technológiával! Kérjen bővebb tájékoztatást a készülékekről az AGROTEC szakértőitől!

agrotec-lablec-kocka