MENÜ

Megújult a Horsch Joker rövidtárcsa

Oldalszám: 2
Szász Zoltán 2020.04.05.

A csapból is a koronavírussal kapcsolatos mindenféle információja folyik. Mennyire agresszív, maradj otthon, mossál kezet, mi lesz most! Sokan a nagy információhalmaztól stresszelnek, nem tudják, hogy merre az előre. Jelenleg senki nincs, aki meg tudná mondani, hogy mi a tuti. Egy picit tapogatódzunk a sötétben, és reméljük, hogy a vezetőink jól döntenek.

Ezzel szemben a természet nem áll le, itt a tavasz és a gazdáknak ki kell menni a földekre, hamarosan jön a vetés és a növényvédelem már elkezdődött. Azonban ha egy kicsit odafigyelünk, és közel annyira vigyázunk, vagy annyira tartjuk be a szabályokat, mint egy permetezésnél, akkor nem hiszem, hogy nagy gond lesz.

 

minidrill joker ct-re felépítve-1000

 

A Horsch gyár teljes kapacitással dolgozik, hogy a leszerződött gépeket időben le tudják szállítani a termelők részére.

Az élet nem áll meg, így a talajműveléssel is kell foglalkozni. A sekély tarlóhántás, magágykészítés akár tavasszal, akár ősszel a Joker rövidtárcsával nagyon jó minőségben elvégezhető. Természetesen a tavaszi munka attól is függ, hogy ki milyen alapművelést végez.

A Joker RT-t a Horsch áttervezte. Egy teljesen új moduláris vázszerkezetet kaptunk, így egy központi váz köré, amely tartalmazza a tárcsamezőt, tudjuk a gépet építeni.

Mit jelent ez? – A 2020-as évtől minden opció minden kivitelben megtalálható. A Joker RT rendelhető egy soros lezáró hengerrel és mellső késhengerrel is.

Egy alapfelszereltségű gépre akár később is hozzárendelhetők a különböző opciók, vagy az egy soros és dupla soros hengerek cserélhetők egymás között. Ez a moduláris rendszer megkönnyíti a termelők dolgát, ugyanis bármit bármikor fel-, illetve leszerelhetnek a gépről, még flexibilisebbé vált a Joker a kihívásokkal szemben.

 

joker 8 rt napraforgó tarlóban

Joker 8 RT napraforgó tarlóban

 

A tárcsamezőben továbbra is páros felfogatással találjuk a tárcsaleveleket, ez biztosítja azt, hogy a gép eltömődésmentesen dolgozik, ugyanis nagy az átömlő keresztmetszete. A széles gumibakozás következtében, igen kötött talajokon is megtartja a tárcsa beállított szögét és helyzetét, nem vándorol el oldal irányba és bent marad a földben.

Mellső művelőeszközként lehet egy simító, abban az esetben, ha szántást munkálunk el vagy választhatjuk a daraboló késhengert, amellyel a repce tarlóhántását igen sekélyen (2-3 cm) meg tudjuk valósítani, így az apró magvak csak olyan mélységbe kerülnek, ahonnan ki is fognak kelni. Ezenfelül a napraforgótarlót is szépen el lehet művelni.

A tárcsák csapágyai karbantartásmentesek, két soros kúpgörgős csapágyazásúak, így biztosított a hosszú élettartam. A csipkés tárcsák minden körülmény között behatolnak a talajba.

Lezáró hengert választhatunk az egysoros és dupla soros henger közül, a területi adottságokhoz a legoptimálisabbat.

 

joker 6 rt köztes zöldítő növény eltüntetése

Joker 6 RT köztes zöldítő növény eltüntetése

 

Azon termelők, akik zöldítő növényt szeretnének kijuttatni a Joker RT-re felszerelhető a MiniDrill aprómagvető rendszer, amely nagy, 400 l-es tartályának köszönhetően nem hátráltatja a gyakori tankolásokkal a Joker területteljesítményét. A MiniDrill-el a zöldítő növények vetésekor a legjobban tudjuk kihasználni a talaj nedvességtartalmát a biztonságos kelésért. A MiniDrill adagolójának a Horsch vetéstechnikában már bevált alkatrészek az alkotóelemei, és a biztonságos magszállítást egy hidraulikus meghajtású ventilátor biztosítja. 

A Joker RT egy olyan univerzális rövid gyorstárcsa, amellyel nagyon sok mindent még jobban el tudunk végezni. Az igen sekély talajműveléstől a zöldítő növények bedolgozásáig, egy ütőkártya a termelők kezében!

A Horsch magyarországi forgalmazója az AXIÁL Kft.

 

Szász Zoltán
+36-30/743-0302

horsch_maschinen_logo.svg