MENÜ

KWS repcék: kulcs a sikerhez!

Oldalszám: 27
2020.07.05.

A KWS vállalat olyan egész Európára kiterjedő kísérleti hálózatban tesztelt repcehibrideket kínál a gazdálkodóknak, amelyek eltérő termesztési adottságokhoz is kiválóan alkalmazkodnak.

Kiemelkedő tulajdonságaik:

kws-repce-kulcs

 

Hazánk termőhelyadottságai nagyon változatosak, területről területre, tábláról táblára változhatnak. Ezért fontos a KWS repcehibridek tulajdonságainak ismerete. A terület adottságaihoz választott hibrid biztosítja a legjobb terméseredményt. A kiválasztott hibrid legfontosabb tulajdonságai lehetnek a sikeres gazdálkodás kulcsai. Válassza ki a megfelelő kulcsot, ami ajtót nyit a nyereséghez!

Termésstabilitás minden évjáratban!

A KWS repcenemesítési munkájában meghatározó cél a termés optimalizálása. Fontos a termésbiztonság, mivel nem tudhatjuk, hogy a következő év milyen kihívásokat tartogat a repce számára. Ezért egyre fontosabbá válik a repce alkalmazkodóképessége, termésstabilitása. A hibrid kiválasztásakor ne az éves termés legyen a fő szempont, hanem a termésstabilitás. A hibridek több év átlagában mutatják meg igazi képességeiket, ugyanis széles genetikai bázisuk jól ellensúlyozza az éves hatásokat és a különböző agro-ökológiai feltételeket. A termésbiztonság a hibridválasztással kezdődik. A jó minőségű, nagy és biztos terméshez elengedhetetlen az olyan hibrid kiválasztása, amely rendelkezik a megfelelő tulajdonságokkal.

A KWS repcék előnyei:

  • nagy termőképesség,
  • magas olajtartalom,
  • intenzív oldalhajtásképzés,
  • kiváló fagytűrés,
  • jó áttelelő képesség,
  • kiemelkedő dőlésellenállóság,
  • alacsony hajlam a szempergésre,
  • kiemelkedő betegség-ellenállóság.

Idei újdonságaink: FELICIANO KWS – Az egészség bajnoka

Portfóliónk egyik újdonsága a FELICIANO KWS hibrid, amelyben több, a repce termésstabilitásához fontos tulajdonságot tudtunk ötvözni. A FELICIANO KWS jól alkalmazkodik különböző termőhelyi adottságokhoz, gyengébb termőhelyen és eltérő talajtípusokon is sikeresen termeszthető, eltérő évjáratokban is stabilan terem.

A FELICIANO KWS fómás betegséggel szembeni rezisztenciája egy teljesen új rezisztenciagénre, az RLMS-re épül. Az RLMS rezisztenciagén a fóma elleni védelem legújabb generációja. Jelenleg ez biztosítja a legmagasabb védelmet a fómás megbetegedéssel szemben. A FELICIANO KWS kiváló genetikai TuYV- (tarlórépa sárgaságvírus) ellenálló képességgel is rendelkezik.

CRISTIANO KWS – A kirobbanó erő

A KWS repceportfólió idei másik újdonsága a középkorai érésű CRISTIANO KWS. Fómás megbetegedés ellen rezisztenciával rendelkezik, melyről az RLM7 gén gondoskodik. Szklerotíniás megbetegedéssel szemben nagyon jó ellenállóságot mutat. A CRISTIANO KWS kiemelkedő tulajdonsága a nagyfokú kipergés ellenállása.

KWS CYRILL CL

A KWS a Clearfield® szegmensben is új hibriddel képviselteti magát. A KWS CYRILL CL Magyarországon államilag elismert hibrid. A tesztelési időszakban mutatott 6%-os terméselőnyével az éréscsoportjának meghatározó tagja. Mind a mennyiségi, mind a minőségi paraméterek alapján is egy kiváló lehetőség azoknak a termelőknek, akik Clearfield®-technológiát alkalmaznak.

UMBERTO KWS – A piacvezető

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Többéves kísérleti munka és tesztelést követően került a hazai repcepiac élére. Kimagasló terméseredmény várható kedvezőtlen környezeti hatásokkal sújtott évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyaghasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú (aszálysújtott) régiókban is sikeresen termeszthető. A fómabetegség (Phoma lingam) különböző rasszainak károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a Fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS lett a legnagyobb területen vetett repcehibrid Magyarországon 2019-ben.


Megújult repceportfóliónkkal minden termelői igényt ki tudunk szolgálni és a repcét érintő kihívásoknak meg tudunk felelni!


Keresse fel honlapunkat vagy hívja területi képviselőinket!

kws_logo_sh_slogan_hu_rgb-2

KWS Magyarország Kft.
www.kws.hu
www.facebook.com/KWSMagyarorszag