MENÜ

Felértékelődtek a stabilan teljesítő fajták

Oldalszám: 47
2020.08.06.

Az idei év sem telt el a változékony időjárás okozta termesztési nehézségek nélkül. Az ország számos pontján elégtelen mértékű téli csapadékhelyzetet tovább tetézte a rendkívül aszályos tavaszunk.

A stabilitás mindenekelőtt

A Karintia Kft. 18 modern genetikájú, jellemzően PANNON RÉGIÓRA NEMESÍTETT fajtát kínál, melyek termésstabilitásukban kiemelkedő teljesítményt mutatnak. A többszörös NAK termésversenygyőztes BALATON, a hasonló tudással rendelkező, ”szálkás Balatonként is emlegetett” GAUDIO bőtermő őszi búza, továbbá a BAROK és a PEDRO bőtermő négyes fogatunk az idei évben is kiváló terméseredményükkel hívják fel magukra a figyelmet. A 90 000 Ft/tonna egységárat is meghaladó aktuális durumbúza-felvásárlási árak az Olaszországban is jól ismert AURADUR és a SZAMBADUR durum búzáink iránt tovább fogják gerjeszteni a keresletet.

Egy kis körültekintés, és máris több pénz marad a zsebünkben

A Karintia Kft. legújabb genetikáját képviselő CSIKO, ALESSIO, IS SPIRELLA és CHRISTOPH a legmagasabb malmi elvárásoknak is képesek megfelelni. A MIDAS, ADESSO, TOPKAPI és MAURIZIO fajtáink évek óta bizonyítják tudásukat a prémium szegmensben.

A legjobb megelőzés a fajtaválasztás

A Karintia Kft. Pannon régióra nemesített fajtái többségében a biogazdaságok számára is elérhetőek. A kiemelkedő betegségellenálló képességgel bíró fajtáink használata lecsökkenti a jellemző kalászos betegségek okozta kockázatot.

Piacot teremtünk

A Karintia Kft. klasszikus integrátori tevékenységet folytat az ország teljes területén. Cégünk nem csupán értékesíti a vetőmagot és biztosítja a szükséges input anyagokat, hanem szívesen ad Önnek is ajánlatot a termény visszavásárlására. Forduljon szaktanácsadóinkhoz bizalommal az ország egész területén. Elérhetőségeinket megtalálja honlapunkon: www.karintia.hu vagy keresse vetőmag üzletágunkat az alábbi telefonszámon: 06-94/572-054.

EGYEDI MAGTRÁGYAKEZELÉS A NAGYOBB BIZTONSÁGÉRT karintia-magtragyaval-kezelve-logo

Cégünk a kalászos vetőmagokat a hazai piacon egyedüli módon speciális kezelésnek veti alá. Ennek az eljárásnak a lényege, hogy a mag felületére 6-féle mikroelemet viszünk fel (Fe, Mn, Cu, Zn, B, Mo). Ez a kezelés a csíranövényt a legkritikusabb kezdeti fázisban segíti, biztosítva ezzel az egyenletesebb és gyorsabb kelést. A magtrágyánkat a hagyományos csávázási eljárás során, a csávázószerrel egy menetben visszük fel a mag felületére.

www.karintia.hu
06-94/572-054

 

klimavaltozas-fontos-a-jo-valasztas-karintia2