MENÜ

A legjobb terméshozam az Ön legjobb termőföldjéről!

Oldalszám: 41
2020.12.11.

A KWS Magyarország Kft. a 2021-es tavaszi szezonban három szemes és egy silókukoricát dob a piacra. A tavalyi évben bemutatott Plus4Grain csoport egy új, KWS INTELIGENS nevű kiváló termőképességű kukoricahibriddel bővül.

A biztonságos kukoricatermesztést támogató climacontrol3 kutatási program bevezetése után a KWS a második legfontosabb termesztési célhoz is létrehozta saját programját: „A legjobb termés a legjobb termőföldről”. A program olyan hibrideket kínál a gazdálkodóknak, amelyek képesek optimálisan kihasználni a nagy termés érdekében biztosított tényezőket.

A KWS több éve folytat intenzív kutatást a kukoricahibridek jellemzőiről stresszes termesztési körülmények között. Ezen a területen az egyik legérdekesebb téma az aszály és a magas hőmérséklet hatása a vegetációs időszakban.

Ezeket a fajtákat a KWS intenzív körülmények között teszteli a legkülönfélébb klímazónák esetében, kezdve a kontinentális termőterületektől egészen az óceáni éghajlatú vidékekig.

plus4grain_logo_szoveggel hibridek az azonos éréscsoport meghatározó hibridjeihez képest magasabb termést képesek elérni a 10 t/ha átlagtermést jelentősen meghaladó területeken.

A KWS azonosította azokat a genetikai forrásokat, amelyek intenzív viszonyok között hozzájárulnak a nagyobb termőképességhez. A termés növelése csak akkor lehet eredményes, ha maximalizálni tudjuk az alábbi három paraméter legalább egyikét: növényenkénti szemek száma, hektáronkénti növények száma, és magtömeg. Ezek a hibridek fejlett gyökérzettel rendelkeznek, melyek optimális (kedvező) körülmények között szükséges mennyiségű vízzel és táp-
anyaggal látják el a növényállományt.

A következő év időjárását azonban továbbra sem tudjuk pontosan megjósolni előre. A gazdálkodók viszonylag jelentős része ezért egyszerre alkalmazza a két stratégiát a gazdaságuk különböző területein.

A 2021-es tavaszi szezonban a KWS INTELIGENS csatlakozik a kiváló termőképességű plus4grain_logo_szoveggel kukoricahibridek csoportjához.

plus4grain_logo_szoveggel

KWS INTELIGENS
FAO 400-450

  • Délkelet-Európa meghatározó hibridje,
  • intenzív korai fejlődés,
  • intenzív termesztési körülmények között rekordtermésre képes,
  • kimagaslóan jó szárstabilitás jellemzi,
  • gombás betegségekkel szembeni ellenállósága figyelemre méltó,
  • dinamikus vízleadás-gyors érés,
  • ajánlott tőszám 68–70 ezer tő/ha.

 

kws-inteligens-900

KWS INTELIGENS

A KWS INTELIGENS initio logo_hu csávázással kapható!

A KWS intenzív kutatást végzett az optimális csávázási technológia kidolgozása érdekében, és olyan egyedi rendszert fejlesztett ki, amely egyesíti a gazdák igénye szerinti tápelemeket.

Az initio logo_hu főbb előnyei

1. Erőteljesebb gyökérfejlődés, jobb táp­anyagfelvétel és növekedés hideg körülmények között is (<12° C).

Az initio logo_hu-val kezelt növények gyökérzete mind a szántóföldi, mind az üvegházi kísérletekben erőteljesebb gyökérfejlődést mutatott az összes növekedési szakaszban.

2. Erőteljesebb, robusztusabb növények.

A növényfejlődés korai szakaszában az initio logo_hu-val kezelt növények egyenletesebb fejlődést mutattak, és tömegük több mint 12%-kal meghaladta a kezeletlen növényekét.

3. Egyenletes csírázás hideg környezetben is.

Tíz napig hideg kamrában, 12 °C-on végzett kísérletekben az initio logo_hu-val kezelt vetőmagok kelése kétszer jobb volt.

A kukorica, különösen a korai fejlődési szakaszban, az ötleveles állapotig érzékeny az abiotikus stressztényezőkre, például a hidegre, szárazságra. Az initio logo_hu védelmet nyújt ezekkel szemben, és segíti a növények ellenállóságának növelését.

Vásároljanak KWS kukorica és napraforgó vetőmagot 2020. december 15-ig kiemelten kedvezményes áron!

További információért keressék területi képviselőinket!

www.kws.hu

kws_logo_sh_slogan_hu_rgb-2