MENÜ

Natur Nova a talaj egészségéért – Bacillus thuringiensis-tartalommal

Oldalszám: 45
2021.03.09.

A Natur Agro Hungária Kft. által forgalmazott Natur Nova környezetbarát, koncentrált mikrobiológiai talajoltó, mely a talaj mikroflórájában természetes módon is előforduló baktérium- és gombafajokat tartalmaz.

A készítményben található Bacillus thuringiensis baktériumokkal a foszfor mobilizációja jelentős mértékben növelhető a talajban. Hozzájárul az egészségesebb talajösszetétel kialakulásához is, melynek köszönhetően a kártevők megtelepedésének és szaporodásának az esélye is csökkenhet. A készítmény Trichoderma asperellum hiperparazita gombát is tartalmaz.

Mennyire hatékony?

Kísérletsorozatunknak hála Csanádpalotán immáron három év átlagában elemezhetjük a baktériumkészítmény kijuttatásának a pozitív hozadékát. 2018-ban történt az első beállított kísérlet, 4 liter/ha Natur Nova készítménnyel és a termék Gomba adalékának 1,5 literes hektáronkénti dózisával. A további két évben ugyanezt a kezelést ismételtük meg.

 

natur-nova-kiserlet-1

Balra a kezeletlen, jobbra a kezelt állomány gyökérzete

natur-nova-kiserlet-2

 

A hasonló technológiával három éven keresztül végrehajtott talajkezelési összehasonlító kísérletünk eredményeként betakarításkor 2018-ban 8,4%, 2019-ben 4,4% 2020-ban pedig 7,4%-os terméstöbbletet tudtunk realizálni.

Részletekért látogassa meg a naturnova.naturah.hu weboldalt!

 

natur-nova-termeszetes-alternativa