MENÜ

mobilGAZDA: A jövő megérkezett

Oldalszám: 11
Dr. Vásáry Miklós 2021.04.08.

Az idei évtől lehetőség nyílik a mobileszközökön működő mobilGAZDA alkalmazáson keresztül kommunikálni a gazdálkodóknak a Magyar Államkincstárral. Az előremutató alkalmazás a termelőknek, a falugazdászoknak és a Kincstárnak is számos előnyt biztosít.

mobilgazda-800

 

Idén április 7. és június 9. között van lehetőség az egységes kérelem (EK) keretében 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímhez kapcsolódó támogatást igényelni, vagy adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Kiemelkedő újdonság, hogy a gazdálkodókkal való hatékonyabb kommunikáció elősegítése és a modern technológiákban rejlő lehetőségek minél jobb kiaknázása érdekében a Magyar Államkincstár által fejlesztett mobil applikáció segíti a termelőket.

A „mobilGAZDA” alkalmazással a gazdálkodók valós időben és közvetlenebb kommunikációs csatornán informálódhatnak a támogatásaikra vonatkozó lehetőségekről, kötelezettségekről. Az alkalmazás használata fokozza az információcserét, a kérelmek pontosabbá válhatnak, ami elősegíti a Kincstár számára a gördülékenyebb kérelemkezelést, a támogatások megítélését és azok gyorsabb kifizetését. Az ügyfelek számára közvetlenebb kommunikációt, gyorsabb adatelérést és ügyintézést, továbbá kevesebb helyszíni ellenőrzést jelent az alkalmazás használata.

A felhasználók számára számos funkció elérhető. Például láthatóak a fontosabb határidők, kifizetések, levonások, kompenzációk összege, az egységes kérelemben bejelentett területek főbb adatai, térképi megjelenése. Lehetőség lesz másodvetések és agrotechnikai műveletek, és a vis maior események bejelentésére. A mobileszköz segítségével a helyszíni ellenőrzést esetlegesen kiváltó területmérést vagy geo-referált fényképet is lehet készíteni.

A mobilGAZDA használata regisztrációhoz kötött, de ingyenesen elérhető az EK-beadás kezdetétől a Google Play és App Store felületén. A Kincstár ígéretei szerint az alkalmazás további hasznos funkciókkal bővül, segítve ezzel a gazdálkodókat és az őket támogató szakembereket (falugazdászokat) is.

 

További videók elérhetőek az egyes funkciókról a mobilGAZDA YouTube-csatornáján.

 

Dr. Vásáry Miklós