MENÜ

Növényápolás, gyomszabályozás HORSCH-sal, precízen!

Oldalszám: 72-73
2021.07.09.

HORSCH Transformer VF precíziós sorközművelő kultivátor és Cura ST precíz gyomfésű, mechanikai gyomirtásra. Horsch LEEB vontatott és önjáró szántóföldi permetezőgépek.

horsch_transformer 6 vf

Transformer VF

HORSCH Transformer VF precíziós sorközművelő kultivátor és Cura ST precíz gyomfésű, mechanikai gyomirtásra

A Transformer VF (ahol a VF a változtatható keretet jelenti) precíziós sorközművelő kultivátor 6, 9 és 12 méteres változatban érhető el. A gép Phylazonit kijuttatóval felszerelhető, amely akár alkalmas a folyékony műtrágya sebességarányos és változtatható mennyiségű kijuttatására, kijuttatási térkép alapján, beépített GPS vezérlésével, valamint frontra szerelt Partner tartály segítségével mikrogranulátumot és szilárd műtrágyát sebességarányosan és differenciáltan tudunk kijuttatni. A precíz munka és az egyszerű, gyors beállítás állnak a középpontban a Transformer VF kialakításában. A munkamélység ezért nagyon egyszerűen, szerszám nélkül állítható. Az egységek továbbá hidraulikusan terhelhetők, különösen kötött talajok esetén.

 

horsch-202107_transformer 6 vf

Transformer VF

 

Az ISOBUS-os SectionControl funkció az egyes szegmensek automatikus kiemelését teszi lehetővé. GPS-szel meghatározza az aktuális pozíciót, és a táblaszéleken, táblavégi fordulóknál, átfedéseknél vagy az előre meghatározott területeken a kapakocsikat automatikusan, egyesével kiemeli. A gép vázba integrált mozgató szerkezettel rendelkezik, amelynél proporcionális szelepek biztosítják a keret nyugodtabb és pontosabb oldalra tolását.

A Cura ST gép a HORSCH kínálatában a precíz gyomfésű technológia megtestesítője. Robusztus és egyben kompakt felépítésével, területteljesítményével és hosszú élettartamával tűnik ki vetélytársai közül. A négyszög keresztmetszetű szelvényekből felépülő keretkonstrukció a kitűnő csavarodási szilárdságért felel, úgy, hogy könnyű és tartós is egyben. A maximum 450 mm-es keretmagasság magas kultúrák gyomfésűzését is lehetővé teszi. Partner tartállyal való összekötés esetén műtrágya és mikrogranulátum juttatható ki sebességarányosan.

 

horsch-202107-03_cura 12 st gyomfésű

Cura 12 ST gyomfésű

 

Horsch LEEB vontatott és önjáró szántóföldi permetezőgépek

A Horsch a szántóföldi permetezőgépek nagyon széles palettájával rendelkezik. A sokféle felszereltség és a különböző méretek mellett egy dolog közös minden egyes gépben: a gyár által kifejlesztett BoomControl aktív szórókeret-vezérlés. Az ultrahangos szenzorok segítségével kiemelkedően precízen tartja a szórókeretet, akár 25–30 cm távolságban is a célfelülettől, nagy munkasebesség mellett. Ezzel drasztikusan csökken az elsodródás és nő a lefedettség, ezáltal a hatékonyság is.

Szintén közös minden LEEB permetezőgépben az ISOBUS-terminálon keresztüli szakaszolhatóság, opcióként GPS-vezérléssel akár automatikusan is.

A legtöbb szériához opcióban elérhető az úgynevezett PrecisionSpray pulzáló rendszer is. A fúvókák 20 Hz-en történő ütemezett zárásának-nyitásának (pulzálásának) köszönhetően egy fúvókával több fúvókaméret is kiváltható, illetve egy későbbi fejlesztés eredményeképpen a permetező alkalmassá válik majd a 3 m-es szakaszokban történő differenciált kijuttatásra.

A Horsch LEEB termékcsalád alapgépe a Leeb AX vontatott vegyszerező. Ez a típus 4000 literes tényleges térfogatú Polietilén (PE) permetlétartállyal rendelkezik és 18–30 méteres szórókerettel választható. A szórókeret paralelogramma felfüggesztésű, hidraulikusan rugózott és csillapított. Az AX szériánál opcióban elérhető a vonórúdkormányzás pontos nyomkövetéssel a proporcionális hidraulikus vezérlés által, ami egy nyugodt keretvezetést, jó fordulékonyságot és nagy kormányzási szöget eredményez.

A Leeb magasabb műszaki tartalommal rendelkező gépe az LT széria már 4000-5000-6000 literes szintén polietilén tartállyal és 18–45 méteres szórókerettel érhető el. A keret különböző becsukási változatai lehetővé teszik az egyedi munkaszélesség megoldásokat. Az LT szériánál már elérhető a tengelycsonk kormányzás, amely nyugodt szórókeret-vezetést, domboldalon is nagy stabilitást és pontos nyomon követést biztosít. Ahhoz, hogy a talajvédelem és a hatékony, megfelelő időben kijuttatott növényvédelem kombinációját teljesíthessük, az automatikus gumiabroncs-nyomásszabályzás, az ADAPTED TYRE PRESSURE CONTROL (röviden ATP Control) nyújt segítséget, amely a permetező szoftverébe integrált, a gumiabroncsok belső nyomásának automatikus szabályozására szolgáló ISOBUS-szoftver.

 

horsch-202107_vontatott permetezőgép_leeb 5 lt

Vontatott permetezőgép, Leeb 5 LT

 

A Leeb AX és LT „nagy testvére” a Leeb GS széria, amely már 6000–8000 literes, belül és kívül heggesztett, rozsdamentes acél permetlétartállyal rendelkezik. Választható felszereltsége megegyezik az LT szériával.

 

horsch-202107_ÖnjÁrÓ permetezőgép_leeb vl

Önjáró permetezőgép, Leeb VL

 

A Horsch permetezők önjáró változatai a Leeb VN és VL, amelyekkel hidraulikus állítással 1,60 m-ről 2,00 m szabad hasmagasságig is emelhetjük a gépet. Szintén hidraulikusan állíthatjuk a nyomtávot 2,25–3 m, vagy típustól függően akár 3–4 m közötti tartományban is. A hidas permetezők is megkapták a LEEB többi típusainál már jól bevált és precíz munkavégzést lehetővé tevő műszaki megoldásokat, úgy mint a BoomControl keretmagasság-vezérlést, a CCS Pro vízrendszert 1000 liter/perces permetlészivattyúval, vagy opcióként a PrecisionSpray pulzáló rendszert. Erőteljes hidrosztatikus hajtásával és a robusztus kialakításának köszönhetően közúton 50 km/h vonulási sebességgel is közlekedhet.

 

horsch-202107_ÖnjÁrÓ-1000

Önjáró Leeb VN

 

horsch_maschinen_logo.svg 74-szoja-tamogatoi-kor-axial-logo-2019