MENÜ

Minőség? Mennyiség? Megbízhatóság? Igényre szabott búzafajták

Oldalszám: 26
2021.08.08.

Akik korábban próbálkoztak malmi minőséget elérni, de kevésbé jártak sikerrel, a helyi adottságok, időjárás, vagy technikai nehézségek miatt, azoknak érdemes a bőtermő fajták felé fordulniuk.

agromag-buzafajtak-2021

 

Az Agromag Kft. fajtakínálatában erre a célra lettek bevezetve a Princessz, Steffi és az Antigua fajták. Intenzív gazdálkodás mellett üzemi szinten képesek a 10 tonnát meghaladó termésszint elérésére. A Princessz a GOSZ-VSZT-NAK posztregisztrációs kísérletben 2019-ben is és 2020-ban is dobogós helyet ért el. A Steffi 2021-ben a telekgerendási fajtasorunkban az első helyen végzett 10,18 t/ha átlagterméssel. Az Antigua alacsony termete miatt nagyon jó szárszilárdsággal és könnyű betakaríthatósággal rendelkezik.

„Joker” fajta a Babona, az NS 40S és az IS Dimenzio is. A Babona és az NS 40S már hosszú évek óta bizonyítják létjogosultságukat a piacon, az Agromag Kft. e két fajtából értékesíti a legtöbb vetőmagot. Az IS Dimenzio frissen bevezetett tar búzafajta, ami rendkívüli betegség-ellenállóképességével, jó minőségével és magas termésátlagával tűnt ki a hosszú fajtasorokból.

Azok számára, akik magasabb minőségi felárral tudják értékesíteni a javító búzát, érdemes a Laudis-t választaniuk a területükre. A javító minőségre képes búzák között az egyik legnagyobb termésre képes fajta.

Fontos, hogy a területi adottságokhoz, gazdálkodás színvonalához, értékesítési lehetőségeihez leginkább illeszkedő fajtát válasszon, amiben területi képviselőink szívesen állnak rendelkezésére!

www.agromag.hu

[email protected]

06 62 426 096