MENÜ

DR GREEN PRIME™ – Őszi gabonák tápanyagcsávázása

Oldalszám: 45
2022.06.08.

Az őszi kalászosok vetését az inputanyagárak emelkedése és az előre prognosztizálható műtrágya termékek és hatóanyagok hiánya jelentősen meg fogja határozni. A vetést követően elsődlegesen fontos cél a növények gyors és egyenletes kelésének biztosítása.

Az őszi búza és őszi árpa fajtákon túl ez kiemelt jelentőséggel rendelkezik a hibridek esetében, ahol egy csökkentett vetőmagnormánál kifejezetten fontos az elvetett szemek csírázásának kezdeti stimulálása és a gyökérzet valamint a csíranövények fejlődésének gyors elősegítése. Növényvédelmi szempontból a felszívódó rovarölő csávázószer hatóanyagok hiánya miatt fokozottabb a veszélye a vektoriális eredetű vírusfertőzések emelkedésének. Ennek megakadályozására a termelők próbálják a vetésidőt késleltetni, így abszolút fontos olyan új alternatív technológiai elemek alkalmazása, amelyek hatékonyan stimulálják és segítik a növények kezdeti gyors fejlődését.

Az őszi kalászosok esetében a felvetett problémák kezelésére hatékony és újszerű technológiai lehetőség a Dr Green PrimeTM tápanyagcsávázás alkalmazása. A Dr Green PrimeTM összetételét (P2O5-250,0; K2O-170,0; B-2,5; Cu-1,75; Fe-35,0; Mn-30,0; Mo-0,25; Zn-32,5 g/kg) és minőségét tekintve is kiváló választási lehetőség az őszi kalászosok indító csávázásához.

Az őszi kalászos gabonák tápanyagcsávázására a Dr Green PrimeTM 200 g/t dózisát alkalmazzuk. A termék MicroActiveTM formulációja biztosítja kiváló oldékonyságát, így a feloldást követően tudjuk a Dr Green PrimeTM-ot a csávázóléhez hozzákeverni és a szemek felületére felvinni. A Dr Green PrimeTM a gabonák csávázására használt peszticidekkel keverhető, főként a fungicidek élettani hatását tökéletesen kiegészíti. A vetést követően a kezelt szemek gyökérzetének fejlődése erőteljesebb, így a gabonanövények kezdeti fejlődésére is stimuláló hatást gyakorol (1. és 2. ábra).

 

green-prime-1-abra

green-prime-2-abra

 

Indítsa Ön is a gabonanövényei gyors
és egyenletes fejlődését
a
Dr Green PrimeTM tápanyagcsávázóval!

 

green-prime-kiszerelese

 

green-prime-magtragya