MENÜ

A KWS ősziárpa-fajták az idei extrém időjárás ellenére is jól szerepeltek

Oldalszám: 40
2022.07.10.

A KWS ősziárpa-termesztés csúcsfajtái már itthon is egyre népszerűbbek, mely legfőképp kiemelkedő eredményeinek és ellenálló képességének köszönhető. Azonban ez nem csupán hazánkra igaz, jelenleg őszi árpa esetében a KWS TARDIS birtokolja a Guinness-rekordot az egy hektáron elért termésmennyiség terén, ami 14,2 tonna volt.

E hatalmas termés elérésében nagy szerepe volt a BASF által biztosított növényvédelmi technológiának, amelynek elemei a hazai növényvédőszer-kínálatban is megtalálhatók. Itthon több népszerű fajtájuk is kellő mennyiségben elérhető, például az egyik legnépszerűbb fajta a KWS HIGGINS, amely az IKR Agrár Kft. kizárólagos forgalmazásában érhető el.

 

kws-20220526-dsc_3215

 

Ugyancsak az új generációt képviseli a KWS ASTAIRE, amely kevésbé intenzív viszonyok mellett is jól teljesítő, nagy termésre képes, jó betegség-ellenállósággal bíró árpa. Az eredményeket a tavalyi évben a kétsopronyi kísérletek is bizonyították, ahol az összes mellettük lévő fajtát maguk mögé utasították több, mint 10,2 tonnás terméssel.

 

kws-20220526-dsc_3217

 

A korai vetést jól toleráló, a gyengébb termőhelyi adottságokhoz is jól alkalmazkodó, csúcstermésre is képes, a Trigo Kft. kizárólagos forgalmazásában lévő KWS KOSMOS pedig stabil, megbízható kórtani tulajdonságaival érdemli ki a gazdálkodók figyelmét.

 

kws-20220526-dsc_3165

 

A már köztermesztésben lévő fajtákon túl a következő évtől új szereplő érkezik a fajtakínálatba, az összehasonlító vizsgálatokban rendre szép eredményt elérő KWS FEERIS, amely egy hatsoros, kimagasló terméspotenciállal bíró árpa.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ FAJTÁINKRÓL:
www.kws.hu

KWS cukorrépa és kalászos képviselet
+36-20/223-2089

kws_logo_sh_slogan_hu_rgb-2