MENÜ

Új generációs repcék: DUKE

Oldalszám: 26
Marsai Viktor 2022.07.13.

Vitalitás és nagyon magas olajtartalom jellemzi.

 

rp_duke_kep1_2022jul

 

  • Tarlórépa sárgaságvírusának ellenálló hibrid
  • Kipergés-ellenállóság, fómarezisztencia, kiemelkedően jó vitalitás
  • Kimagasló olajtartalom

 

rp_duke_kep2_2022jul

 

DUKE kiemelkedő hozamú, korszerű, korai érésű, rendkívül magas olajtartalmú hibrid. Tavaszi fejlődése és virágzása korai. Állománya közepes magasságú, megdőlésre nem hajlamos.

 

rp_duke_grafikon2_2022jul

 

rp_duke_grafikon1_2022jul

 

A hibrid széles körű védelemmel ellátott a kórokozókkal szemben, és az RLM7-es rezisztenciagénje kiválóan védi az őszi fómafertőzések ellen. Tarlórépa-sárgaságvírussal szembeni ellenálló képessége következtében nemcsak a vírus károsítása csökken, hanem plusz életerejének (vigorának) köszönhetően aszály idején több tartalékkal rendelkezik, fokozva ezzel termésstabilitását. A hibrid későn is vethető, ekkor nincs szükség erőteljes regulálásra. Korán vetve azonban 4–6 leveles állapotban regulátorral kell kezelni az állományát. Betakarításának tervezhetőségét segíti kipergés-ellenállósága, becői jobban ellenállnak a külső fizikai behatásoknak, minimalizálva ezzel a pergési veszteséget.

A hazai fajtaregisztrációs vizsgálatok során a sztenderd hibridek termésszintjét 9%-kal múlta felül. A NÉBIH 2018–2020-as eredményei alapján éréscsoportjában magasan a legjobb olajtartalmat érte el.

 

rp_duke_terkep_2022jul

 

Kinek ajánljuk?
Azoknak ajánljuk, akik kimagasló olajtartalommal és stabilan magas terméshozammal rendelkező, kifejezetten egészséges hibridet keresnek.

2022-es repcevetőmag-katalógusunk ide kattintva letölthető.

 

Marsai Viktor
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

rapool_logo_webre