MENÜ

Kukorica aflatoxin veszély – a Cimbria technológiája segít!

Oldalszám: 24
2023.01.24.

Az idei aktuálisan magas Aflatoxin-fertőzési adatok miatt a CHH Műszaki KFT figyelmünkbe ajánlja a toxincsökkentési megoldásait. A gomba által termelt toxinok az emésztőszerv- és a szaporítószerv-rendszerben is kárt okozhatnak, így mind az állati takarmány, mind az emberi élelmezésre szánt kukorica termesztése és feldolgozása során határérték alá kell szorítani a gombák által termelt toxin szintjét. A magtisztító, osztályozógép-vásárlás az egyik leggyorsabban megtérülő beruházás.

A toxincsökkentéshez javasolt technológiai sor első eleme egy intenzív, dupla szelelő rendszerrel rendelkező síkrostás tisztító, ami már 90–95%-ban képes csökkenteni a porszennyeződést a terményben és a szemeken. Erre a feladatra kiválóan alkalmas a már sokat bizonyított Cimbria Delta síkrosta és a Heid triőr, amelyből igény esetén egy teljes technológiai sor összeállítható.

 

chh-delta és kőkiválasztó mogyi

Delta síkrostás tisztítógép, az előtisztítással jelentősen javítja a kukorica minőségét

 

A fertőzés mértékétől függően a további tisztítás-válogatás történhet fajsúlyszeparátorral vagy színosztályozóval.

 

chh-fajsúlyszeparátor mezőhegyes (002)

A szivacsos szerkezet miatt a kisebb fajsúlyú kukoricaszemek a Cimbria Heid fajsúlyszeparátorral eltávolíthatók

 

Ha ez sem elég, a megtisztított, egyenletes nagyságú és azonos fajsúlyú kukoricát, amelyek között elszíneződött szemek találhatóak, színosztályozóval tudjuk válogatni.

A Cimbria Sea optikai osztályozógép a számítógépes program beállításával és a beépített kamerák helyes kiválasztásával remek eredményt produkál. Másodpercenként 20.000 szkennelést végez, képes 5 különböző hullámhosszúságú színtartomány egyidejű vizsgálatára. Minden magcsúszdát külön-külön, elölről és hátulról 2-2 kamerával fényképez, ahol is egy képkocka mérete 0,06 mm. A beüzemelés során a gyár szakembere megírja a recepteket, melyek mentésre kerülnek. Később a felhasználó igényei szerint bármikor módosíthatóak, akár távoli eléréssel is.

A szín szerinti osztályozás lehetővé teszi a toxinos szemek detektálását és eltávolítását. A gép használatával lehetőség nyílik a biztonságosabb élelmiszer- és takarmány-előállításra.

 

A CHH Műszaki KFT a fertőzött gabona osztályozásához megbízható módszert tud ajánlani. A magfeldolgozó gépeik megoldást kínálnak a toxinfertőzött gabona fizikai jellemzőkön alapuló eltávolítására.

 

cimbria-chh-logok

 

www.chh.hu
Érdeklődését várjuk: [email protected]
Telefon: +36-96/527-357

 

MAGTISZTÍTÁS, SZÁLLÍTÓ ESZKÖZÖK, SZÁRÍTÁS, ELEKTRONIKUS OSZTÁLYOZÁS, TÁROLÁS, KULCSRAKÉSZ ÜZEMEK, PORELSZÍVÁS